Férfi kézilabda Európa-liga - Két "magyaros" csapat a négyes döntőben

Sport, 2022.05.03

Egy-egy német, portugál, lengyel és horvát csapat jutott a férfi kézilabda Európa-liga négyes döntőjébe.

Szita Zoltán csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock kettős győzelemmel búcsúztatta a negyeddöntőben Bartók Donát együttesét, a svájci Kadetten Schaffhausent. A párharc két mérkőzésén Szita összesen öt, Bartók pedig három gólt szerzett. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a spanyol Javier Sabaté által irányított Plock az első találkozót 33-31-re, a keddi visszavágót 35-22-re nyerte meg.

A magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, az ugyancsak spanyol José María Rodríguez Vaquero klubcsapata, a portugál SL Benfica előbb 36-29-re legyőzte a szlovén Gorenje Velenjét, amellyel a keddi visszavágón 27-27-es döntetlent játszott. A - régebben EHF Kupának nevezett - második számú európai kupasorozatban korábban csak két portugál együttes, az ABC Braga és az FC Porto jutott el az elődöntőig egy-egy alkalommal.

A horvát RK Nexe az első mérkőzésen 32-27-re legyőzte a dán GOG gárdáját, amellyel a visszavágón 37-37-es döntetlenre végzett. A második számú kupában legutóbb az RK Metkovic Jambo jutott el a legjobb négyig horvát csapatként, még 2001-ben. Az összes európai sorozatot figyelembe véve az RK Zagreb volt a legutóbbi horvát elődöntős, 2007-ben a KEK-ben.

Az idei Európa-liga négyes döntő - amelyre május 28-29-én kerül sor - negyedik résztvevője a címvédő német Magdeburg lesz, amely kettős győzelemmel (28-25, 30-27) búcsúztatta a francia HBC Nantes együttesét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!