Férfi kézilabda Európa-liga - Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros

Sport, 2023.03.28

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a férfi kézilabda Európa-liga nyolcaddöntőjében, mivel 43-29-re kikapott a francia Montpellier otthonában a párharc keddi visszavágóján.

Az FTC 36-30-ra veszítette el az egy héttel ezelőtti első mérkőzést.


Eredmény, nyolcaddöntő, visszavágó:
Montpellier HB (francia)-Ferencvárosi TC 43-29 (23-11)
--------------------------------------------------------

lövések/gólok: 55/43, illetve 49/29

gólok hétméteresből: 5/2, illetve 6/4

kiállítások: 6, illetve 6 perc

Továbbjutott: a Montpellier, kettős győzelemmel (79-59)


A vendégek keretéből Ónodi-Jánoskúti Máté, Füzi Dániel és Bohács Sándor, a hazaiaktól Lucas Pellas, Hugo Descat és Kevin Bonnefoi hiányzott.

A tétnélküliség rányomta bélyegét a Ferencváros játékára, mert bár a 11. percig tartotta magát, akkor még csak 7-5-ös hátrányban volt, de utána egyre többet hibázott támadásban, ráadásul a védekezése is egyre gyengébben működött. Pásztor István vezetőedző a 27. percben már másodszor kért időt, és csapatát létszámfölényes támadójátékra állította át, ám a különbség a szünetig tovább nőtt (23-11).

A második felvonásban is óriási volt a különbség a két csapat között, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Montpellier előnye már 16 találat volt, de ezután sem vett vissza az iramból, pedig ekkor már minden poszton a cserejátékosai voltak pályán. Az utolsó negyedórában felváltva születtek a találatok, így a vendégek végül 14 gólos különbséggel kaptak ki.

Balogh Zsolt hét, Nagy Bence hat, Debreczeni Dávid öt góllal, Győri Kristóf öt, Borbély Ádám négy védéssel zárt. A hazaiaknál Julien Bos hét, Kyllian Villeminot hat találattal, Charles Bolzinger tíz, Remi Desbonnet öt védéssel járult hozzá a vártnál is magabiztosabb sikerhez.

A második számú európai kupasorozatban összesen 16 mérkőzést játszott az FTC, amely az egyetlen csapat volt, amely a selejtező első fordulójából eljutott a nyolcaddöntőig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!