Férfi kézilabda Európa-liga - Négygólos hátrányban a Fejér B.Á.L.-Veszprém

Sport, 2022.09.27

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 29-25-re kikapott a francia Chambery Savoie Mont Blanc HB otthonában a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc keddi, első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc győztese a csoportkörbe kerül.


Eredmény, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Chambery Savoie Mont Blanc HB (francia) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 29-25 (15-12)
-----------------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 48/29, illetve 44/25

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 1/0

kiállítások: 6, illetve 8 perc


A vendégek egyik legjobbja, Éles Benedek sérülés miatt hiányzott a csapatból, amely sorozatban öt kapott góllal kezdte a meccset. A folytatásban felvette az ellenfele által diktált ritmust a Veszprém, fokozatosan csökkentette hátrányát. Ez olyannyira jól sikerült Konkoly Csaba vezetőedző együttesének, hogy a szünetben már csak három találat volt a különbség.

Jól kezdődött a második félidő a vendégek szempontjából (15-14), támadásban és védekezésben is számos remek megoldásuk volt, de a meccs végéhez közeledve egy 6-2-es sorozattal megint ellépett a Chambery. A végeredményt a mezőny legeredményesebb játékosa, a tíz gólig jutó Pulay Gábor állította be időn túli szabaddobásból. Kristóf Mátyás ötször talált be, Podoba Jánosnak 12 védése volt. Csapatuk remekül helyt állt a francia élvonal legutóbbi ötödik helyezettjének otthonában, és a vártnál szorosabb eredményt ért el.

A bajnoki bronzérmes Balatonfürednek nem kell selejtezőt játszania, a csoportkörben kezdi meg szereplését a második számú európai kupasorozatban.


korábban:
CSA Steaua Bucuresti (román)-Ferencvárosi TC 33-31 (17-14)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!