Férfi kézilabda Európa-liga - Nyolcgólos veszprémi vereség a svájci bajnoktól

Sport, 2022.11.01

A Fejér B.Á.L.-Veszprém házigazdaként 33-25-re kikapott kedden a svájci Kadetten Schaffhausentől a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Fejér B.Á.L.-Veszprém - Kadetten Schaffhausen (svájci) 25-33 (11-16)
-------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 49/25, illetve 48/33

gólok hétméteresből: 5/3, illetve 7/7

kiállítások: 10, illetve 4 perc


A Magyar Kupa-ezüstérmes házigazdák keretéből Ludmán Marcell, Simon Machac, Miklós Gergő, Kristóf Mátyás és Széles Ákos hiányzott.

A várakozásoknak megfelelően jobban kezdett a svájci bajnok (2-6), és bár a magyar csapat gyorsan felzárkózott két gólra, a folytatásban csaknem nyolc percig nem talált be, így megint nőtt a különbség (7-12). A Kadetten sokkal hatékonyabban lőtt, ráadásul Ignacio Biosca García remekül védett. Az első félidő végén a spanyol kapust időntúli büntetőből Hári Levente fejen találta, amiért végleges kiállítást kapott.

A második félidő elején kettős emberhátrányból is betaláltak a bakonyiak, akik ezúttal sem hagyták elhúzni ellenfelüket (14-18). A meccs azonban kisvártatva eldőlt, mivel a Kadetten egy 7-2-es sorozatot produkált, és a 48. percben már 27-19-re vezetett. A Veszprém egyszer még csökkentette a különbséget három góllal, de továbbra is minden játékelemben magabiztosabbak voltak a vendégek, akiknek a teljesítményén nem látszottak meg a hosszú autóbuszos utazás fáradalmai.

A hazaiaknál Éles Benedek hat, Szmetán Péter négy gólt lőtt, Podoba János kilenc védést mutatott be. A túloldalon Odinn Thor Rikhardsson mind a tíz lövését gólra váltotta, Bartók Donát háromszor talált be, Biosca García 18 védéssel zárt.

A két vereséggel álló veszprémiek november 22-én Juhász Ádám csapatához, a portugál Benficához látogatnak.


később: B csoport: Ferencvárosi TC-Ystads IF HF (svéd), Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont 18.45 C csoport: RK Nexe (horvát)-Balatonfüredi KSE, Nasice 20.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!