Férfi kézilabda MK - Hétméteresekkel a Balatonfüred nyerte a bronzérmet

Sport, 2021.04.12

A Balatonfüredi KSE 25-25-ös rendes játékidőt követően hétméteresekkel 28-27-re legyőzte a Veszprémi KKFT csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén, a szigetszentmiklósi négyes döntő hétfői játéknapján.

Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT A Balatonfüred hatodszor jutott a négyes döntőbe, és ötödször nyert bronzérmet.


  • Eredmény, a 3. helyért:
Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT 28-27 (11-12, 25-25) - hétméteresekkel


lövések/gólok: 44/28, illetve 43/27

gólok hétméteresből: 12/9, illetve 10/7

kiállítások: 12, illetve 10 perc


Mindkét válogatott kapus, Bősz Dániel és Borbély Ádám remekül kezdett, ezért a megszokottnál kevesebb gól született az első félidőben. Végig a veszprémiek vezettek, a 22. percben már 9-6-ra, innen azonban a Balatonfüred fordítani tudott (11-10) - a rendes játékidőben ekkor vezetett először és utoljára -, a szünetben viszont megint a VKKFT-nél volt az előny.

Jó védekezésének és gyors ellenakcióinak köszönhetően a Veszprém a második felvonás elején ismét ellépett három góllal, majd a BKSE újra egyenlített. Nagy volt az iram, de mindkét oldalon hibák tarkították a játékot, ezért alakult ilyen hullámzóan az állás. A veszprémiek őrizték előnyüket, két perccel a rendes játékidő vége előtt még két góllal jobban álltak, ám ellenfelük sokadszor is egyenlíteni tudott. Az utolsó, mindössze tíz másodperces támadást a bajnokságban újonc VKKFT vezette, de nem tudott betalálni, ezért hétméteresek döntöttek a bronzéremről.

Veszprémi részről Éles Benedek, Hári Levente és Fazekas Gergő is hibázott, Seregi Mátyás és Tóth Péter belőtte. Füredi oldalon Topic Petar rontott, Szöllősi Balázs, Kemény László és Dejan Malinovic viszont pontosan célzott, így csapatuk 3-2-re megnyerte a párbajt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Szöllősi Balázs volt, aki 18 lövésből 12 gólt szerzett, a túloldalon Éles hat, Fazekas öt találatig jutott. A meccset mindkét kapus, Bősz és Borbély is 11 védéssel zárta.


Később:
döntő: Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 19.45
(MTI)

Galériánk

Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!