Férfi kézilabda NB I - A Tatabánya legyőzte a Ferencvárost

Sport, 2022.09.10

A Tatabánya házigazdaként 37-30-ra legyőzte a Ferencvárost a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Jól kezdtek a vendégek és a hetedik percben 5-3-ra vezettek, ezt követően azonban javult a hazaiak védekezése, ennek köszönhetően az első negyedóra után már ők álltak jobban (7-6). Az FTC tíz perc elteltével visszavette a vezetést, majd az első félidő látványos megmozdulásokkal - kínai figurákkal, kapusbravúrokkal -, valamint ferencvárosi előnnyel zárult (15-16).

A második felvonásban egyre hatékonyabban támadott a Tatabánya, egy 5-0-s sorozattal meglépett négy góllal. Erre reagálva a fővárosiak kapust cseréltek, Borbély Ádám helyett Győri Kristóf lépett pályára, aki csakhamar kivédte bátyja, Mátyás ziccerét. Ideje még volt az FTC-nek, azonban sokat hibázott, és bár a hajrában lerohanásra, valamint létszámfölényes támadójátékra váltott, a különbség tovább nőtt.

A mezőny legeredményesebb játékosa a második félidőben remeklő hazai csapat bosnyák irányítója, Josip Peric volt, aki mind a 11 lövését gólra váltotta. Ancsin Gábor kilenc, Győri Mátyás öt alkalommal talált be, Székely Márton 16 védéssel zárt. A túloldalon Kovacsics Péter hat, Nagy Bence öt gólt lőtt.


Eredmény:
MOL Tatabánya KC-Ferencvárosi TC 37-30 (15-16)

később:
CYEB-Budakalász - Fejér B.Á.L.-Veszprém 17.00 Csurgói KK - Budai Farkasok-Rév Group 18.00 Sport36-Komló - HSA NEKA 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!