Férfi kézilabda NB I - Császár Gábor az újonc Cegléd szakmai igazgatója

Sport, 2022.07.06

A játékosként 247-szeres válogatott Császár Gábor a férfi kézilabda NB I-ben újonc Ceglédi KKSE szakmai igazgatójaként folytatja pályafutását.

Az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban elmondta, hogy összetett munka vár rá, mert abban a fázisban érkezett Ceglédre, amikor az építkezésről szól a projekt, és ebben ő nagyon nagy lehetőséget látott a saját szemszögéből.

"Sokan kétkedve fogadták a döntésemet, hogy miért éppen Cegléd. Én azt érzem, hogy még kell tanulnom, kell fejlődnöm, viszont ez a klub, azt gondolom, nagyon sokat tud profitálni abból, hogy én itt vagyok. Ez egyfajta win-win szituáció lehet" - fogalmazott a 38 éves irányító.

Arra a kérdésre, hogy az aktív játékospályafutásának ezzel vége-e, nem adott egyértelmű választ, azt mondta, nem szeretne játszani, de hozzátette, nem zárja ki ennek az esélyét. Az elhatározása hátterét illetően emlékeztetett rá, hogy tavaly nyáron volt egy porcleválása, műteni kellett, majd karácsony előtt kiderült, hogy az első beavatkozás nem sikerült, így újabb vár rá. Az első után még úgy volt, hogy rápihen az újabb, utolsónak szánt nagy feladatra - alá volt írva a Zürichhel egy hároméves szerződése -, a másodikat követően viszont már úgy gondolta: vége, mást kell csinálnia.

Az elsődleges célja most az, hogy a Ceglédnél ellássa a szakmai igazgatói feladatokat, de emellett, ha ideje engedi, a sportdiplomácia területén is körülnézne. Azt ígérte, hogy a klubnál kulcsszerep jut majd a tudatosságnak, célként pedig azt nevezte meg, hogy a harmadik évre váljon stabil NB I-essé a csapat.

Császár Gábor - aki az interjúban beszélt a klubjaiban szerezett tapasztalatairól és a válogatottról is - pályafutása során a Dunaferr SE, a dán Viborg HK, a spanyol CB Cantabria, a francia Chambéry Savoie, a Veszprém, a Paris Saint-Germain, a svájci Kadetten Schaffhausen és Amicitia Zürich játékosa volt. A válogatottban 247 mérkőzésen 845 gólt lőtt 2004 és 2019 között. Tagja volt az athéni és a londoni olimpián egyaránt negyedik helyezett csapatnak is. Világbajnokságon hatodik, Európa-bajnokságon két nyolcadik hely a legjobbja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!