Férfi kézilabda olimpiai selejtező - A kapitány szerint az első meccs sorsdöntő lehet

Sport, 2024.03.11

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott számára az első mérkőzés - csütörtökön Tunézia ellen - sorsdöntő lehet a tatabányai olimpiai selejtezőtornán.

Férfi kézilabda olimpiai selejtező - A magyar válogatott sajtótájékoztatója "Három meccs, három mondat. Egy család vagyunk! Egy célunk van: ott lenni az olimpián. Hajrá, magyarok!" - kezdte magyar nyelven a hétfői sajtótájékoztatót a spanyol edző, aki hozzátette, pénteken este kezdődött a felkészülés, de akkor még nem teljes csapattal, hiszen voltak olyan játékosok, akik hétvégén meccset játszottak a klubjukban, ám vasárnap óta teljes a keret.

A magyar együttes csütörtökön 21 órától Tunéziával, szombaton 19.30-tól Norvégiával, vasárnap 21 órától Portugáliával játszik. A csoport első két helyezettje jut ki a nyári, párizsi olimpiára.

"Négy nap alatt három mérkőzés vár ránk, nagyon kemény torna lesz. Sosem könnyű elkezdeni egy tornát, számomra az első meccs a legfontosabb, az sorsdöntő lehet. Tunézia ellen mindenképpen nyernünk kell, hogy a további találkozókon legyen esélyünk a továbbjutás kiharcolására" - szögezte le a válogatottat 2022 óta irányító Rodríguez.

Mint kifejtette, az észak-afrikai csapat fizikálisan nagyon erős, remek átlövőkkel, erős beállókkal és gyors szélsőkkel rendelkezik, illetve a játékosként kétszeres világbajnok francia Patrick Cazal személyében kiváló edzője van.

Meglátása szerint papíron a legerősebb, legesélyesebb csapat a csoportban Norvégia, amely szinte mindig jól teljesít, minden posztra két klasszis játékosa van, akik a Bajnokok Ligájában edződnek. Válogatottjukra jellemző a kemény védekezés, a gyors ellenakciók és a kiváló kapusteljesítmény, vagyis a játék minden elemében nagyon magas szinten tud teljesíteni.

"A portugál válogatottat némileg hasonlónak tartom a magyarhoz: sok tapasztalt klasszis játékossal, sok fiatal tehetséggel, és ha a beállókat, ha az átlövőket, ha a kapusokat nézzük, tele van a keretük nagyszerű kézilabdázókkal" - folytatta a magyarok kapitánya.

Hozzáfűzte, a portugálok a Benfica, a Sporting CP, illetve a Porto csapatában a hazai bajnokságban megszokták, hogy nyomás alatt játsszanak.

"Minden vágyunk, hogy kijussunk az olimpiára" - szögezte le zárszóként Rodríguez.

Az olimpiai selejtezőn ismét Mikler Roland lesz a válogatott csapatkapitánya. A Szeged kapusa kihagyta a januári Európa-bajnokságot, amelyen a magyarok - történetük legjobb eredményét elérve - az ötödik helyen végeztek.

Mint elmondta, egyrészt nagyon büszke volt a csapatra, másrészt nehezen élte meg, hogy csak a televízión keresztül kísérhette figyelemmel honfitársait.

"Sok év után maradtam otthon egy világverseny helyett, de nem sérülés, hanem a saját döntésem miatt. Faramuci helyzet volt számomra. Sokat szurkoltam, sokszor beszéltem az ott lévő kapusokkal, de nem kívánom senkinek, amit otthon átéltem" - mesélte a keret rangidőse.

Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy újra csatlakozhatott a csapathoz, és nagyon reméli, hogy tud majd segíteni a pályán a többieknek.

"Már jártam olimpián, átéltem azt, amit ez az egész adni tud. Szeretnék még egyszer ott lenni, és még egyszer, utoljára megélni ezt az élményt" - mondta Mikler.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda olimpiai selejtező - A magyar válogatott sajtótájékoztatója Férfi kézilabda olimpiai selejtező - A magyar válogatott sajtótájékoztatója Férfi kézilabda olimpiai selejtező - A magyar válogatott sajtótájékoztatója Férfi kézilabda olimpiai selejtező - A magyar válogatott sajtótájékoztatója
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!