Férfi kézilabda-vb - A legjobb hét közé kerülés a magyarok célja

Sport, 2023.01.03

A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a magyar férfi kézilabda-válogatott számára a jövő szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ).

A férfi kézilabda-válogatott edzése Telkiben "Ennek a vb-nek különös jelentősége van, mivel olimpiai selejtezőtornára kvalifikál. Szeretnénk a szövetség és a magunk által is kitűzött elvárást teljesíteni, hogy olimpiai selejtezős helyezést érjünk el" - mondta kedden az MTI-nek Nagy László, az MKSZ alelnöke.

Hozzátette, a nyolcadik helyezés, sőt a 2024-es, párizsi ötkarikás játékokra házigazdaként készülő francia válogatott jó szereplése esetén talán még a kilencedik hely is elegendő lehet, ennek ellenére a magyarok az első hétbe szeretnének kerülni.

A magyar együttes jövő csütörtökön a Koreai Köztársasággal, szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával játszik a csoportkörben, amelynek a svédországi Kristianstad ad otthont. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.

Fotó: A férfi kézilabda-válogatott edzése Telkiben/MTI
(MTI)

Galériánk

A férfi kézilabda-válogatott edzése Telkiben A férfi kézilabda-válogatott edzése Telkiben A férfi kézilabda-válogatott edzése Telkiben A férfi kézilabda-válogatott edzése Telkiben A férfi kézilabda-válogatott edzése Telkiben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!