Férfi kézilabda-vb - Dánia sorozatban harmadszor világbajnok

Sport, 2023.01.29

Dánia nyerte az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságot, miután 34-29-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot vasárnap a stockholmi döntőben.

Férfi kézilabda-vb - Dánia sorozatban harmadszor világbajnok Elsöprő kezdést produkáltak az ezúttal is rendkívül gyorsan és pontosan játszó dánok, akik a hetedik percben már 6-2-re vezettek. A franciák az időkérésüket követően felvették a meccs ritmusát, és az első félidő második felében hatékonyabb védekezéssel egy találatra csökkentették hátrányukat.

A második felvonás elején megint elléptek hárommal a skandinávok, és ezt már nem tudta ledolgozni az olimpiai bajnok, amely két gólnál közelebb nem került a dánokhoz, és végül úgy veszítette el a finálét, hogy egyszer sem vezetett.

Dánia sorozatban harmadszor nyerte meg a vb-t, ez korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Veszprém dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt volt tíz találattal, Simon Pytlick kilenc, Mathias Gidsel hat gólt lőtt. A túloldalon Nedim Remili hat, Dika Mem öt, a veszprémi Kentin Mahé egy góllal zárt. Niklas Landin nyolc, Kevin Möller három védéssel járult hozzá a sikerhez, a francia kapusok közül Remi Desbonnet háromszor, Vincent Gerard négyszer védett.


Eredmények:

döntő:
Dánia-Franciaország 34-29 (16-15)
---------------------------------
Stockholm, 20 ezer néző, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)

lövések/gólok: 46/34, illetve 42/34

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 7/5

kiállítások: 8, illetve 6 perc


korábban:

a 3. helyért:
Spanyolország-Svédország 39-36 (18-22)

az 5. helyért:
Németország-Norvégia 28-24 (16-13)

a 7. helyért:
Egyiptom-MAGYARORSZÁG 36-35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) - kétszeri hosszabbítás után
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda-vb - Dánia sorozatban harmadszor világbajnok Férfi kézilabda-vb - Dánia sorozatban harmadszor világbajnok Férfi kézilabda-vb - Dánia sorozatban harmadszor világbajnok Férfi kézilabda-vb - Dánia sorozatban harmadszor világbajnok Férfi kézilabda-vb - Dánia sorozatban harmadszor világbajnok Férfi kézilabda-vb - Dánia sorozatban harmadszor világbajnok
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!