Férfi kézilabda-vb - Francia-dán döntő lesz

Sport, 2023.01.28

A címvédő Dánia után az olimpiai bajnok Franciaország jutott döntőbe az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, mivel a pénteki második elődöntőben 31-26-ra legyőzte az Európa-bajnok és társházigazda Svédországot.

Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Az első félidőben a hatékonyabban támadó franciáknak két 4-0-s sorozatuk is volt, és a szünetben 16-12-re vezettek. A 48. percre sikerült felzárkóznia két gólra a házigazdának, de a kézsérülés miatt hiányzó legjobb játékosa, Jim Gottfridsson hiányát nem tudta elviselni. A veszprémi Kentin Mahé irányításával rendkívül magabiztos hajrát produkált az olimpiai bajnok, amely az egész meccsen csak egyszer, a hetedik percben 3-2-nél volt hátrányban.

Ludovic Fabregas hat, Dika Mem és Kentin Mahé öt-öt góllal, Vincent Gerard 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Eric Johansson öt, Jonathan Carlsbogard és Daniel Pettersson négy-négy találatig, Andreas Palicka kilenc védésig jutott.

A franciák nyolcadik alkalommal jutottak vb-döntőbe, eddig hat siker és egy vereség a mérlegük.


Eredmények:

elődöntő: Franciaország-Svédország 31-26 (16-12)

korábban:
Dánia-Spanyolország 26-23 (15-10)


az 5-8. helyért, 1. játéknap:

korábban:
Norvégia-Magyarország 33-25 (16-13)
Németország-Egyiptom 35-34 (17-14, 30-30, 33-33) - kétszeri hosszabbítás után


A vasárnapi program (Stockholm):
a 7. helyért: Magyarország-Egyiptom 13.00
az 5. helyért: Németország-Norvégia 15.30
a 3. helyért: Spanyolország-Svédország 18.00
döntő: Dánia-Franciaország 20.30
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország Férfi kézilabda-vb - Svédország-Franciaország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!