Férfi kézilabda-vb - Martins: ha nem nyerünk, végünk

Sport, 2023.01.15

Miguel Martins, a Szeged portugál kézilabdázója szerint döntő fontosságú lesz számukra a magyar válogatott legyőzése hétfőn az olimpiai kvalifikációs férfi világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

"Úgy tekintek erre a meccsre, mint egy döntőre. Ha nem nyerünk, végünk. Ezért is lesz ez egy döntő, ezért is készülünk úgy rá, és remélem, sikerrel járunk" - nyilatkozta az M4 Sportnak az irányító.

Hozzátette, ha veszítenek, pont nélkül jutnak tovább, a magyar csapat négy, Izland pedig két pontot visz magával, és az Európa-bajnok svédeknek is négy pontjuk lesz. A magyarok a csoportkör első fordulójában, csütörtökön 35-27-re legyőzték a Koreai Köztársaságot, a második körben, szombaton pedig hatgólos hátrányból fordítva 30-28-ra nyertek Izland ellen.

Utóbbiról Martins úgy vélekedett, meglepetés volt számára, mert a meccs alakulása alapján nem gondolta, hogy a magyar csapat fordítani tud, hiszen a hatgólos különbség kézilabdában nagyon sok.

"Izlandnak tapasztalt játékosai vannak, és ilyenkor nyerniük kellene. Ugyanakkor ismerem a magyar játékosokat, Szegeden sokakkal együtt játszom, és tudom, milyen jók. Ebből a szempontból viszont nem volt meglepetés, ami történt" - magyarázta.

Mint kifejtette, Mikler Roland bármikor le tudja zárni öt percre a kapuját, és ezzel megfordítani a mérkőzést. Bodó Richárd elképesztő átlövő, aki távolról kimagasló, 80 százalékos hatékonysággal lő. A portugál irányító szerint Bánhidi Bence az egyik legjobb beálló a világon, nagyon nehéz ellene védekezni. Hozzáfűzte, Szita Zoltán is remekel a világbajnokságon, távolról lő, megjátssza a beállót, jól dolgozik védekezésben.

"Mindegyikük jó formában van, ezt jó látni, de én portugál vagyok, és nyerni akarok ellenük. Segíteni a csapatomnak azzal, hogy elmondom, mik a képességeik, mit kell ellenük csinálni, és együtt kitaláljuk, hogyan nyerhetünk" - nyilatkozta.

Martins úgy fogalmazott, olyan csapat a magyar, amelyet ismernek, és amely ellen szeretnek játszani. Saját magukat úgy jellemezte, hogy mindig motiváltak, és ha jól teljesítenek, bárkivel szemben van esélyük a győzelemre.

"Koncentrálnunk kell, nem pedig eladni a labdát, amiből Magyarország könnyen gólokat szerezhet. Futnunk kell, mert nekik nehezebb játékosaik vannak, nagyobb testsúllyal, mi viszont gyorsabbak vagyunk, amit ki kell használnunk" - fejtette ki.

A magyar-portugál csoportmérkőzés hétfőn 20.30 órakor kezdődik Kristianstadban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!