Férfi kézilabda-vb - Mikler: nem veszítettük el a hitünket

Sport, 2023.01.15

A kapus Mikler Roland szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott nem veszítette el a hitét, ez volt a legfontosabb az Izland ellen 30-28-ra megnyert mérkőzésen, az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában, szombaton.

Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Izland "Gratulálok a csapatnak, mert brutális, amit a második félidő végén támadásban és védekezésben csináltunk. Olyan falat húztak elém, hogy az izlandiak a középső területekről nem látták a kaput, nem tudtak lőni" - nyilatkozta a Szeged kapusa, aki 25 lövésből kilencet védett.

Hozzátette, a szélről érkező ziccereket sikerült megfognia a hajrában, de a kulcs az volt, hogy középen olyan szinten zárták el az északi szigetország legjobbjait, hogy egyszerűen nem látták a kaput.

Az 53. percben Izland még 28-25-re vezetett, ám a magyarok Mikler bravúrjaira alapozva egy 5-0-s sorozattal zárták a meccset.

"A vége felé hibátlanul támadtunk, az is nagyon kellett hozzá. Éreztem, hogy ha nem jön az extrateljesítmény a kapuból, akkor nem tudunk nyerni, de szerencsére jött, és olyan támaszt tudtam nyújtani a csapatnak a végén, ami kellett" - vélekedett Mikler.

Elárulta, az ellenfél rendkívül hatékony egy-egyezései és betörései miatt José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány közölte: ha kell, elmondja százszor is, hogy legyen a lehető legszorosabb a védőfal, mert ez lesz a legfontosabb. Mint mondta, a meccs elején nem is az volt a baj, hogy nem úgy védekeztek, ahogy kellett volna, hanem az, hogy támadásban eladták a labdákat és jöttek a tiszta ziccerek.

"Az elejéről nem is akarok beszélni, a vége viszont csoda volt a pályán. Nem veszítettük el a hitünket, szerintem az a legfontosabb, hogy a csapat hisz magába, hisz egymásba, a taktikában és az edzőben. Ehhez jöttek a végén a jó teljesítmények és az extrák" - nyilatkozta.

Ancsin Gábor úgy fogalmazott, a csapatuk már jó néhányszor megmutatta, hogy van benne tartás.

"Ez elképesztő volt! A második félidőben szinte mindig tudtunk találni egy extra gólt, és a kapuban, illetve védekezésben is sokat javultunk. Le a kalappal a csapat előtt" - nyilatkozta az MTI-nek a Tatabánya jobbátlövője, aki nyolc lövésből hat gólt szerzett, és a hajrában rendkívül sokat tett a bravúros sikerért.

"Nem volt bennem, hogy nekem kell megváltanom a világot, de szerencsére most úgy jött ki a lépés, hogy segíteni tudtam, amire nagyon büszke vagyok" - jegyezte meg.

Ancsin felidézte, készültek rá, hogy borzasztóan kemény tempót fog diktálni az ellenfél, és nagyon pozitív az egész csapatra nézve, hogy ezt állni tudták, sőt még ellentámadásokra is maradt erejük. Hangsúlyozta, hogy bár nagyon örülnek, de most kell nagyon észnél lenniük, mert már sokszor álltak nagyon közel egy-egy hatalmas sikerhez, de nem tudták meglépni azt a bizonyos lépcsőfokot.

"Mindenki tudja, mi a dolga, és a helyén tudjuk kezelni ezt a győzelmet. Végig hittünk benne, mert végig megvoltak a helyzeteink. Nem arról volt szó, hogy rossz szituációkat vállaltunk el, hanem ziccereket hibáztunk, eladott labdáink voltak, de ez benne van. Most jól jöttünk ki belőle, mert a védekezésünk elképesztő volt" - magyarázta.

Ancsinnak a csütörtöki meccs legelején megsérült a csípője, erről szombat este elmondta, szerencsére az orvosi stáb elképesztő munkát végzett, a fájdalomcsillapítóknak és a kezeléseknek köszönheti, hogy játszhatott Izland ellen, de össze kellett szorítania a fogait.

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, hétfőn 20.30-tól Portugália ellen zárják a csoportkört, a göteborgi középdöntőben pedig az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkoznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!