Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Golomán: fájó a vereség

Sport, 2024.02.23

Golomán György szerint fájó vereséget szenvedett Izlandon a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki nyitányán.

Az M4 Sportnak a vendégek egyik legeredményesebbjeként 12 pontos Golomán a szigetországiak kemény védekezését, a számukra hazai pálya előnyét, illetve magyar részről azt nevezte meg a 70-65-ös vereség okának, hogy nem használták ki a lehetőségeiket.

"Van pozitívum is, de egy vereség után nehéz ezt mérlegelni. Fájó ez a vereség, a pontkülönbség számít, jó, hogy a végsőkig küzdöttünk" - fogalmazott, rámutatva: ez csupán a sorozat első találkozója volt. - "Reméljük, hogy a következő öt találkozón fogunk tudni kompenzálni, mind az ötön győzni szeretnénk majd."

Kiemelte, a vereségben közrejátszhatott, hogy kevés idő volt a decemberben kinevezett Gasper Okorn szövetségi kapitány vezette új stábbal készülni, ugyanakkor szerinte nem itt kell keresni a hibát. Hangsúlyozta, hogy mielőbb maguk mögött akarják hagyni ezt a mérkőzést, hiszen vasárnap 18 órától már az olaszokat fogadják Szombathelyen.

"Más stílusú és szintű ellenfél jön, komolyabb játékosokkal" - tekintett előre.

A kvartett negyedik tagja Törökország. A négyesből az első három jut ki az Eb-re.

A 42. kontinenstornára 2025. augusztus 27. és szeptember 14. között kerül sor Rigában, Tamperében, Limasszolban és Katowicében. A kieséses szakasznak Lettország ad majd otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!