TV műsor

Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: a maximumot fogjuk kihozni magunkból

Sport, 2020.11.23

A maximumot fogja kihozni magából az osztrákok és a szlovének elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésekre készülő férfi kosárlabda-válogatott Ivkovics Sztojan szerint.

"Körbe kell tekintenünk és megnézni az orvosokat, rendőröket és mentősöket, hogy ők milyen stresszben vannak. Ahhoz képest nekünk nincs stressz, hiszen a sportolók most is kiváltságos helyzetben vannak" - fogalmazott a szövetségi kapitány az M4 Sportnak. Hozzátette: a nehéz pillanatokban nem szabad a negatívumokra fókuszálni. - "Az a feladatunk, hogy győzzünk és felvidítsuk az országot, megpróbáljuk megmutatni a helyes utat, hogy ha nem foglalkozunk a negatívumokkal, csak a pozitívumokkal, akkor sikeresen lehet kijönni az adott helyzetből."

A 24 fős, bő kerettel eltöltött egyhetes kecskeméti edzőtáborról elmondta: várják a koronavírustesztek eredményeit, mert ez, és a játékosok egészségi állapota fogja eldönteni, ki lesz a 12-es keret tagja a selejtezőcsoportot két győzelemmel vezető magyar válogatottban, amely az osztrákokkal szombaton, a házigazdákkal két nappal később találkozik Ljubljanában.

"A vírus abból a szempontból jól jött nekünk, hogy láttuk: amit eddig építettünk, az szilárd, erős. Ha nem is a legcsodálatosabb, legszebb emberek, az biztos, hogy a legjobb emberek itt vannak, rájuk lehet bízni az életünket, a válogatottat. Boldog szövetségi kapitány vagyok, úgy gondolom, hogy a maximumot fogjuk kihozni magunkból" - fejtette ki Ivkovics Sztojan.

Hangsúlyozta: megvan a stratégia a szlovénok ellen is, de egyelőre csak az osztrákokra készülnek.

A csapat összetételéről a kapitány hétfőn este az M1 aktuális csatornának elmondta, a légiósok közül nem tartott a 16 fős kerettel Szlovéniába Hanga Ádám (Barcelona) és Allen Rosco (Niigata Albirex), emellett hatan koronavírus-fertőzés miatt hiányoznak.

"A kecskeméti buborékban már nem voltak új betegek, a háromfős falcós különítmény is negatív. Más kérdés, hogy három nap alatt milyen állapotba lehet őket hozni. Fontos még, hogy Keller Ákos Lengyelországból, Filipovity Márkó pedig Olaszországból csatlakozik hozzánk Ljubljanában" - fejtette ki a szakvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!