Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Megkezdte a felkészülést a válogatott

Sport, 2021.02.08

Megkezdte a felkészülést Kecskeméten a férfi kosárlabda-válogatott a jövő héten, Kijevben esedékes Európa-bajnoki selejtezőkre.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a bb1.hu szakportálnak hétfőn elmondta, mindenki rendben megérkezett a külföldön szereplő játékosokon kívül, ők a hét közben csatlakoznak a többiekhez.

"Az első három nap a regenerációról és a sérülések, problémák kezeléséről szól, hiszen az elmúlt időszakban a srácok erőltetett menetben játszottak, három meccsük volt hetente" - adott helyzetjelentést a szakvezető. "Akinek nincs meg az antitest a szervezetében, az reggel PCR-teszten vett részt, várjuk az eredményeket. Tizenkettő kosaras korábban már volt koronavírusos, nekik nem kellett tesztelésre menniük. Ahogy nálunk, úgy másnál sincs még meg a végleges keret, mert mindenki várja az utolsó pillanatot, az utolsó teszteket. Tizenhatan fogunk Ukrajnába utazni."

Ivkovics közölte, Tóth Norbertnek vasárnap született meg a kisfia, míg Eilingsfeld Jánoséknál hétvégére várják a babát.

"Nagy az öröm, jó a hangulat. Ebben a szomorú, depressziós időben a jó hírek mindig jól jönnek" - tette hozzá a kapitány.

A magyar válogatottra Kijevben négy mérkőzés vár, amelyeken egy győzelem is elég a továbbjutáshoz: jövő csütörtökön a címvédő Szlovéniával, pénteken pedig Ausztriával csap össze a csapat, majd egy nap pihenőt követően ismét az osztrákokkal találkozik, míg február 22-én a házigazda Ukrajna ellen zárja a sorozatot.

A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. A magyarok eddigi mindkét meccsüket megnyerték, a szlovénok és az ukránok pedig már kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!