Férfi kosárlabda Eb - Szalay Ferenc: a Népliget lehet a 2025-ös helyszín

Sport, 2021.09.21

Szalay Ferenc elnök szerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) sikeres pályázat esetén a Népligetben lenne társrendezője a 2025-ös férfi Európa-bajnokságnak.

Az európai szövetség (FIBA Europe) hétfői tájékoztatása szerint a magyarokon kívül Ciprus, Finnország, Lettország, Oroszország és Ukrajna jelezte, hogy otthont adna a 42. Eb-nek, amelyet négy ország bonyolít le majd 2025 szeptemberében. Ciprus és Finnország csak csoportkörös meccsekre pályázik, míg a többi négy ország a végjátékot is megrendezné.

"A legutóbbi férfi Eb-re is pályáztunk, akkor nem sikerült" - mondta az MKOSZ vezetője kedden az M4 Sport Sporthíradójában. "Női Eb-t már rendezett Magyarország, nyáron pedig Debrecen U19-es világbajnokságnak adott otthont. Nagyon komoly elismerésnek számít, ha egy ország férfi Eb-döntőt bonyolíthat le."

Az európai szövetség október 21-én tartja az első terepszemlét Magyarországon, ennek kapcsán Szalay Ferenc közölte:

"A jelenleg épülő népligeti multifunkcionális csarnokot szeretnénk helyszínnek, a döntés pedig jövő márciusban várható a pályázatokról."

A következő férfi Eb-re 2022. szeptember 1. és 18. között kerül sor Csehországban, Georgiában, Németországban és Olaszországban. A 2017-es Eb-n 16. magyarok Kölnben vívják majd a csoportmérkőzéseiket a házigazda németekkel, a címvédő szlovénokkal, a franciákkal, a litvánokkal és a bosnyákokkal, s továbbjutás esetén Berlinbe utaznak a helyosztókra.

"Nagyon szeretném, ha a csoportjából továbbjutna a válogatott" - fogalmazta meg a 2022-es célt Szalay Ferenc.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!