Férfi kosárlabda EK - Megnyerte első meccsét a selejtezőben a Szeged

Sport, 2021.09.28

A Naturtex-SZTE Szedeák 92-76-ra legyőzte az északmacedón TFT Szkopjét a férfi kosárlabda Európa Kupa krasznojarszki selejtezőcsoportjának keddi negyeddöntőjében.

A magyar csapat szerdán - közép-európai idő szerint - 12 órától a német Medi Bayreuth együttesével találkozik, majd újabb siker esetén a harmadik körben a házigazda BK Jenyiszej vagy az izraeli Hapoel Haifa ellen már a főtábla A csoportja a tét.


Eredmény, selejtező, negyeddöntő:
Naturtex-SZTE Szedeák - TFT Szkopje (északmacedón) 92-76 (24-22, 26-21, 18-12, 24-21)
-----------------------------------------------------------------------------------


A bajnoki bronzérmes szegediek szombaton indultak el Szibériába, és csaknem egynapos utazás végén érkeztek meg a Jenyiszej-parti városba. Srecko Sekulovic vezetőedző együttese annak tudatában kezdte meg a kvalifikációt, hogy négy nap alatt három meccset kellene megnyernie a főtáblára jutásért.

A keddi találkozó elején hat ponttal ellépett a TFT Szkopje, de középtávoli dobásokkal a Szegednek sikerült fordítania. Remekül kezdte a második negyedet a magyar együttes, 38-24-re elhúzott, ám ellenfele hárompontosokkal csökkentette hátrányát a nagyszünetig (50-43).

A folytatásban is magabiztosan őrizte tíz pont körüli előnyét a magyar csapat, majd egy 12-3-as sorozattal a hajrában eldöntötte a találkozót, amelynek mind a négy negyedét megnyerte.

A szegediek legeredményesebb játékosa Justin Alexander Alston volt 22 ponttal, Jesse Hunt és Tayler Anthony Persons egyaránt 16 pontig jutott a klub történetének első nemzetközi kupameccsén.

Az korábban eldőlt, hogy az NB I-ben ezüstérmes Szolnoki Olajbányász az Európa Kupa főtábláján kezdi meg a szereplését a román Oradea, a lengyel Legia Warszawa és egy selejtezős rivális ellen a H csoportban.

A FIBA által szervezett legmagasabb szintű sorozatban, a jövő héten rajtoló Bajnokok Ligájában magyar részről a bajnok Falco KC Szombathely indul. A vasiak a lett VEF Rigával, a görög AEK Athénnal és az olasz Trevisóval találkoznak a csoportkörben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!