Férfi kosárlabda Magyar Kupa - Szeged-Szolnok döntő lesz

Sport, 2024.04.06

A Szeged után a Szolnok jutott be a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa fináléjába, mivel a budapesti BOK Csarnokban zajló Final Four második elődöntőjében legyőzte a Pécset.

Eredmény, elődöntő:
NHSZ-Szolnoki Olajbányász - NKA Universitas Pécs 87-70 (30-18, 18-16, 13-23, 26-13)
-------------------------------------------------------------------------------
Legjobb dobók: Pallai 12, Jovanovic 12, Durham 12, Eads 10, Thomas 10, illetve Durmo 20, Walker 12



A fővárosi arénában a második mérkőzés körítésére sem lehetett panasz, a szurkolók gyakorlatilag megtöltötték a nézőteret, és igazi kupahangulatot varázsoltak zászlókkal-sípokkal-kereplőkkel.

Az MK januári negyeddöntőjében a Pécs idegenben, főként Jordan Walker 28 pontjával búcsúztatta a ZTE-t, míg a tavaly bronzérmes Szolnok remek hajrával győzte le a vendég DEAC-ot.

Ami az egymás elleni meccseket illeti, a bajnoki alapszakaszban mindkét gárda hozta a papírformát, és decemberben a baranyaiak, márciusban pedig az alföldiek nyertek otthon. A csapatok remek formáját jelezte, hogy az elmúlt öt mérkőzésükből csak egyet-egyet veszítettek el, és mindketten bejutottak az NB I negyeddöntőjébe.

A szombati kupacsatában 4-2-ig vezetett a Pécs, de a nyitónegyed végén már 12 pontos szolnoki előnyt jelzett a nagyóra. A folytatásban Pallai Tamás révén 18 pontra meglépett a februárban kinevezett Oliver Vidin együttese (39-21), amely 20 perc alatt 10 triplát szórt, de az alapszakaszban hatodik Pécs nem adta fel, a nagyszünetben 48-34 volt az állás.

Fordulás után az alapszakaszban harmadik Szolnok tartotta a távolságot, mígnem 61-46-nál Csirke Ferenc vezetőedző csapata - főként a bosnyák Ibrahim Durmónak köszönhetően - egy 11-0-s sorozattal felzárkózott, így ismét nyílt lett a meccs. Az utolsó játékrész 61-57-ről indult, ekkor egy 18-6-os szolnoki roham következett, ami gyakorlatilag eldöntötte a találkozót: a szerb Strahinja Jovanovic és az amerikai Anthony Durham - utóbbi szereplése sérülés miatt sokáig kérdéses volt - kosaraival az Olaj végül magabiztos győzelmet aratott.

A Szolnok a vasárnap esti fináléban a Szegeddel csatázik, míg a Pécs a címvédő Szombathellyel küzd meg a bronzéremért.



Korábban:
SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-87 (18-23, 27-19, 20-25, 31-20)



A vasárnapi program:

bronzmérkőzés:
NKA Universitas Pécs - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 17.00

döntő:
SZTE-Szedeák - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!