Férfi kosárlabda NB I - A bennmaradás a cél az újonc Honvédnál

Sport, 2022.09.27

Az élvonalban maradás az elsődleges cél a Budapesti Honvédnál, amely 21 év után tér vissza a férfi kosárlabda NB I-be.

A klub keddi sajtótájékoztatóján Gergely István ügyvezető elnök közölte, némileg váratlan eredmény volt a feljutás, de tükrözi azt az egységet, amely az egyesületet jellemzi.

"Nem kis teher ez, de bízom benne, hogy megmarad a lendület. Legyen az a mi erősségünk, hogy az ellenfelek már elfelejtették, hogy milyen is a honvédos kosárlabda" - fejtette ki Gergely István. Hozzátette, büszke arra, hogy a vízilabdázók után immár két élvonalbeli csapattal rendelkeznek.

Báder Márton szakmai igazgató, aki 2015-ben 98-szoros válogatottként vonult vissza, azzal kezdte, hogy az elmúlt két év kemény munkája után újabb feladat hárul rájuk.

"Budapest egyetlen NB I-es férfi kosárlabdacsapatának lenni felelősség. A mi célunk a bennmaradás és a stabil gazdasági helyzet megteremtése, valamint a nézők kicsalogatása a Ludovika Arénába. Szeretnénk a mostani keretet néhány külföldi játékossal megerősíteni" - jelentette ki.

Baksa Szabolcs vezetőedző szerint a Honvéd titka főként a profi körülményekben rejlik.

"Már tavaly sem másodosztályú szakmai stáb dolgozott a fiúkkal. A csapat magja együtt maradt, ami akár előny is lehet a többi klubbal szemben, ahol nagyobb játékosmozgások voltak a nyáron" - mondta a tréner, kiemelve, hogy ha a hit és a motiváció megmarad, akkor fokozatosan belelendülnek majd az élvonalba.

A Honvéd szezonnyitó mérkőzésére a címvédő Szombathely ellen kerül sor szombaton 18 órakor a Ludovika Arénában, ennek kapcsán Baksa Szabolcs közölte:

"Éhes a csapat, és készen állunk a Falco elleni megméretésre."

A Honvéd 1952 és 1997 között rekordot jelentő módon 33-szor hódította el a bajnoki címet a férfi NB I-ben, ahonnan 2001-ben esett ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!