Férfi kosárlabda NB I - A Budapesti Honvédnál a kicsinek is tudnak örülni

Sport, 2023.09.11

Gergely István ügyvezető elnök szerint a kicsinek is tudnak örülni a férfi kosárlabda NB I elmúlt szezonjában a bennmaradást kiharcoló Budapesti Honvéd Sportegyesületnél.

"Apró lépésekkel haladunk előre, tavaly feljutottunk a másodosztályból, majd bebiztosítottuk a folytatást az élvonalban, és szoktuk a hangulatot" - jelentette ki az elnök a hétfői sajtótájékoztatón. "Nekünk nagy esemény, hogy az NB I-ben maradtunk, de az idén már nem akarunk izgulni a szezon végén. Az a cél, hogy stabilizáljuk a helyünket, emellett folyamatosan beépítsük a fiatal akadémistákat a felnőtt csapatba."

Fodor Márton megbízott szakmai igazgató kifejtette, a nyáron fontos változások mentek végbe az együttesnél.

"Baksa Szabolcs helyett Zlatko Jovanovic lett a vezetőedző, akit régóta ismerek a pályáról, és örülök, hogy csatlakozott hozzánk" - mutatta be a bosnyák trénert. "Büszkék vagyunk arra, hogy Tanoh Dez András a bajnok Falcóhoz igazolt tőlünk, és ebben az idényben már a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat, az érkező légiósokkal, azaz Jelen Henryvel, Isiah Brownnal és Lautaro Lopezzel pedig nem vásároltunk zsákbamacskát, nekik kell tapasztaltabb társaikkal együtt mutatni az utat a fiataloknak" - közölte a korábbi válogatott kosaras, akinek elődje, Báder Márton májusban a szövetség elnöke lett.

Zlatko Jovanovic kijelentette, gyorsan megegyeztek a Honvéd vezetőivel, és sok pozitív élmény érte őt az előszezon mérkőzésein.

"Olyan csapatot építünk, amelyben egyensúlyban vannak a fiatal és a rutinos játékosok. Kemény munka zajlik, és már várjuk az idényrajtot" - fűzte hozzá.

A Honvéd szeptember 30-án a legutóbb ezüstérmes Arconic-Alba Fehérvár vendégeként kezdi meg a 2023/24-es szezont, első hazai mérkőzését pedig október 7-én a bajnok Falco ellen vívja a Ludovika Arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!