Férfi kosárlabda NB I - Az anyagi nehézségek ellenére elindul az SZTE-Szedeák

Sport, 2023.09.12

Az anyagi nehézségek ellenére vállalta az indulást a férfi kosárlabda NB I 2023/24-es idényében az SZTE-Szedeák.

Férfi kosárlabda Magyar Kupa - Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olajbányász Három héttel a bajnoki rajt előtt Kardos Péter klubelnök a klub honlapjának elmondta, 2010-es feljutásuk óta a 14 élvonalbeli csapat közül mindig is az egyik legalacsonyabb költségvetéssel rendelkeztek.

"A körülmények hozzászoktattak bennünket a nehéz helyzetekhez, de erre rátett egy lapáttal a Naturtex visszalépése. Komolyan felvetődött az is, hogy beadjuk-e a nevezésünket az első osztályba, és nem az lenne-e a felelősségteljes magatartás, ha visszalépünk az élvonaltól. Fogalmazzunk úgy, hogy jelenleg lokalizáltuk a tüzet, de a tűz nem aludt el. Ezt az évet biztosan végig fogjuk csinálni, de ha nem tudunk jelentősebb előrelépést elérni a finanszírozásunkban, akkor ez a kérdés jövőre már nem kérdésként fog felmerülni" - jelentette ki Kardos Péter, hozzátéve, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy 2024 nyarán is rendelkezzenek az induláshoz szükséges forrásokkal.

A klubvezető közölte, anyagi lehetőségeikből adódóan mindig keresik azokat a játékosokat, akik a korábbi csapataikban nem kaptak elég lehetőséget, viszont ők úgy gondolják, hogy több van bennük. A nyáron több tehetséges kosarast igazoltak, így a csapat magyar állományával elégedettek lehetnek. Ami a légiósokat illeti, úgy vélte, a költségvetési korlátok között lavírozva kell azokat megtalálniuk, akik jól működhetnek együtt, és a csapat hasznára lehetnek. Erre a De'Quon Lake, Noah Locke, Ryan Woolridge trió képes lehet a következő évadban.

Kardos Péter közölte, az 1955-ben Budapesten Európa-bajnok magyar válogatott egyik szegedi tagjára emlékezve visszavonultatják Hódy László mezét.

"Szeretnénk méltó módon megőrizni az emlékét, így a Szegedi Postásban viselt mezét örökre visszavonultatjuk. Hódy László tiszteletére többé senki sem játszhat a Szedeák felnőtt csapatában ötös számmal, a meze pedig felkerül az Újszegedi Sportcsarnok mennyezetére, mindenkinek példát mutatva és egyben emlékeztetve a régi dicsőségre" - fűzte hozzá.

Fotó: Archív/MTI
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!