Férfi kosárlabda NB I - Az újonc Pécs ellen kezd a bajnok Falco - ELŐZETES

Sport, 2023.09.28

A bajnok Falco KC Szombathely az újonc NKA Universitas Pécs ellen kezdi meg szombaton a férfi kosárlabda NB I 2023/24-as idényét.

A Bajnokok Ligájában főtáblás vasiak - akik megnyerték az előző négy befejezett szezont - ezúttal is favoritként vágnak neki a pontvadászatnak. Milos Konakov vezetőedző együttesében az érkezők közül Antonio Jordano a teljesen új játékos, Pongó Marcell viszont a válogatottból is ismeri a csapat tagjait, Benke Szilárd pedig egy év franciaországi légióskodás után tért vissza Szombathelyre. Az alapemberek közül Keller Ákos és Perl Zoltán is maradt a sárga-feketék kötelékében.

Gráczer György ügyvezető korábban kijelentette, hogy szeretnék ismét kiharcolni a Magyar Kupa-győzelmet és megvédeni a bajnoki címet, míg a Bajnokok Ligájában az a terv, hogy a csoportkörök után a Falco még januárban is mérkőzéseket játsszon.

Ami a szombathelyiek első ellenfelét illeti, az NB I B Piros csoportjának élén végző, ezzel az első osztályba feljutó Pécs magja együtt maradt, és Ivica Mavrenski vezetőedző mellett kilenc magyar játékos is aláírt az új idényre.

A májusi döntőben 3-2-re alulmaradt Arconic-Alba Fehérvár - amely az Európa Kupában is érdekelt lesz - a tavaly 21 év után az élvonalba feljutott Budapesti Honvédot fogadja, ugyancsak szombaton.

A bajnoki bronzérmes Egis Körmend pénteken nyitja meg az idényt a vendég Kaposvár ellen, majd még a második forduló előtt, keddtől csütörtökig otthont ad az Európa Kupa egyik selejtezőcsoportjának is.

Az előző szezonhoz hasonlóan a 2023/24-es évadban sem lesz középszakasz, így az április elején záruló alapszakaszt rögtön a rájátszás követi, a Zsíros Tibor Magyar Kupában pedig nyolc helyett továbbra is már csak négy csapat vívja a finálét.

A férfi NB I mezőnye:

---------------------
Arconic-Alba Fehérvár, Atomerőmű SE, Budapest Honvéd Sportegyesület, DEAC, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Egis Körmend, Falco KC Szombathely, Kometa Kaposvári KK, MVM-OSE Lions, NKA Universitas Pécs, Sopron KC, Szolnoki Olajbányász, SZTE-Szedeák, Zalakerámia ZTE KK



Az elmúlt tíz év bajnokai:

--------------------------
2013: Alba Fehérvár
2014: Szolnoki Olaj
2015: Szolnoki Olaj
2016: Szolnoki Olaj
2017: Alba Fehérvár
2018: Szolnoki Olaj
2019: Falco-Vulcano Szombathely
2020: nem hirdettek bajnokot
2021: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2022: Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely
2023: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!