Férfi kosárlabda NB I - Döntőben a Szombathely, Körmenden nyert a Pécs

Sport, 2019.06.07

Elsőként a Szombathely jutott a férfi kosárlabda NB I fináléjába, miután pénteken, az elődöntő harmadik mérkőzésén is legyőzte az előző idényben aranyérmes Szolnokot.

Az Olaj szombaton 78-65-re kikapott a legutóbb ezüstérmes Falco csarnokában, majd kedden 87-71-re alulmaradt a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Dragan Alekszics vezetőedző gondjait fokozta, hogy a sok sérült mellett a center Tóth Ádám eltiltás miatt nem léphetett pályára, míg öt U20-as játékos Cegléden szerepelt az NB II-es döntőben. Így a Szolnok négy felnőtt és több U18-as kosarassal érkezett a vasi megyeszékhelyre.

A párharc harmadik felvonása ennek ellenére az első két negyedben kiegyenlített csatát hozott, a harmadik játékrészben viszont eldőlt a találkozó. A házigazdák a nagyszünetben még csak két ponttal vezettek, a záró felvonás előtt viszont már 18 pontos előnyben voltak. A különbség az utolsó játékrészben tovább nőtt, a Falco végül 100 pont fölött dobott.

A szombathelyieknél hatan értek el legalább tíz pontot, a legeredményesebb hazai játékosként Váradi Benedek 18 ponttal zárt. A vendégeknél gyakorlatilag hatan játszották végig a mérkőzést - csak ők dobtak kosarat -, Vojvoda Dávid és Pallai Tamás ugyancsak 18-18 ponttal lett csapata legeredményesebbje.

A másik elődöntőben az alapszakaszgyőztes körmendiek a nyitányon 88-75-re verték a Pécset, majd kedden 83-77-re vendégként is jobbnak bizonyultak. A harmadik meccsre jó előjelnek számított Matthias Zollner együttese számára, hogy a bajnokságban még nem kapott ki odahaza.

A pénteki találkozó viszont nem a papírforma szerint alakult: a vendégek végig kézben tartották az irányítást, és az esélyesebb hazaiak - akik két negyed után már 13 pontos hátrányban voltak - hiába kapaszkodtak, végül alulmaradtak.

A körmendieknél TJ Price 24, a pécsieknél Kameron Taylor 28 ponttal bizonyult csapata legeredményesebb kosarasának. A párharc negyedik mérkőzését hétfőn 18 órától Pécsett rendezik.


Elődöntő, 3. mérkőzések:

------------------------
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 102-75 (28-24, 23-25, 26-10, 25-16)

A végeredmény: 3-0 a Falco javára.

Egis Körmend - Pécsi VSK-Veolia 72-87 (20-27, 17-23, 17-16, 18-21)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1, a Körmend javára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!