TV műsor

Férfi kosárlabda NB I - Hat fertőzött a ZTE-nél, elmarad az Alba elleni meccs

Sport, 2020.10.05

A Zalakerámia ZTE KK hat kosarasa is pozitív koronavírustesztet produkált, ezért elmarad a keddre kiírt, Alba Fehérvár elleni mérkőzés a férfi NB I-ben.

A ZTE honlapjának tájékoztatása szerint a klubnál szombaton a szövetség előírása szerint elvégezték a PCR-tesztet a játékosokon és a stábtagokon. Vasárnap megkapták az eredményt, amely hat játékosnál pozitív eredményt hozott. Az egyesület a hatósági protokoll szerint járt el a pozitív teszttel rendelkező játékosokkal és a velük közvetlen kontaktusba került személyekkel.

Mivel a zalaiaknak nem maradt elegendő játékosunk az Alba Fehérvár elleni összecsapás lejátszásához, így azt nem rendezik meg. A szövetség szabályzata alapján egy mérkőzés akkor halasztható el, ha az előzetesen megadott 12 játékos közül nem marad legalább nyolc fő, aki a találkozón szerepeltethető.

A zalaegerszegi esetek a Falco KC Szomathely csapatát is érintik, mivel a két gárda csütörtökön edzőmeccset játszott egymással. A szombathelyi klub honlapján hétfőn délelőtt azt közölte, hogy a gárda tagjai egészségesek és tünetmentesek, ám mivel első számú kontaktnak számítanak, az együttes minden tagja tíz napra házi karanténba vonult, "amely már - a járványügyi előírásoknak megfelelően - csütörtökön, a mérkőzés után elkezdődött".

A karantén azt is jelenti, hogy a Falco szerdai, Paks elleni mérkőzését elhalasztják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!