Férfi kosárlabda NB I - Ivkovics: remélem, a következő szezonban már nem én leszek a KTE edzője

Sport, 2024.04.11

Ivkovics Sztojan bízik benne, hogy a következő szezonban már nem ő lesz a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője.

A klub december elején jelentette be, hogy a volt szövetségi kapitány - és a KTE-nél szakmai igazgatóként dolgozó - tréner váltja a kispadon Forray Gábort.

"Elértem mindent harminc év alatt, amit a kosárlabdával akartam Magyarországon" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának. "Már a nyugdíjra készülődtem, de problémák adódtak Kecskeméten, és bár nem terveztem, végül elvállaltam a vezetőedzői feladatot, ami sok harccal jár. Elég szürreális a bajnokság, minden csapatnak vannak hullámvölgyei, de nem aggódom. Tizenegy éve a másodosztályban alapítottuk meg a klubot, és nem úgy akartunk előrejutni, hogy vásárolunk innen-onnan, hanem kemény munkával" - idézte fel a kezdeteket, majd a jelenlegi helyzetről szólva közölte, az alsóházi rájátszásban nehéz tíz meccs következik, és egységre van szükségük, mert azzal tudják kompenzálni a fizikális és egyéb hátrányokat.

"Remélem, még egy-két évig együtt marad a csapat, és ha becsülettel megcsináljuk, amit kell, akkor én akkor sem leszek szomorú, ha a második vonalban folytatja a KTE. Remélem, hogy nem én leszek az edző, de itt élek, itt van a családom, és csak itt tudom elképzelni az esetleges folytatást - ezzel együtt remélem, hogy erre nem kerül sor" - hangsúlyozta az 58 éves szakember.

A szerb születésű Ivkovics bő tíz éven át, tavaly decemberig a férfi válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet egymás után kétszer kivezetett az Európa-bajnokságra.

"Csodás időszak volt, a romokból építettünk fel egy csapatot, de változások mentek végbe a magyar kosárlabdában, és újításra volt szükség. Továbbra is sok sikert kívánok a válogatottnak" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!