Férfi röplabda BL - Barótiék előnyben, Pádárék hátrányban a negyeddöntőben

Sport, 2020.03.04

A Baróti Árpádot foglalkoztató lengyel Zaksa Kedzierzyn-Kozle nyert, Pádár Krisztián csapata, az orosz Fakel Novij Urengoj ugyanakkor kikapott a férfi röplabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, szerdai összecsapásán.

Az európai szövetség honlapja szerint Barótiék az orosz Kuzbassz Kemerovo otthonában, nagy csatában arattak ötjátszmás győzelmet úgy, hogy 2-1-es hátrányuk után a negyedik és az ötödik szettben is a minimális, kétpontos különbséggel diadalmaskodtak.

A magyar válogatott feladóátló végigjátszotta az összecsapást, és együttese második legeredményesebbjeként 18 pontig jutott, klubja honlapján pedig a mérkőzés legértékesebb játékosának választották.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Lengyelországban.

Pádárék a sorozat egyik legnagyobb esélyesét, az olasz Perugiát fogadták Szibériában, és szoros szettekben ugyan, de 3-1-es vereséget szenvedtek. Az ugyancsak válogatott ütőjátékos az egész mezőny legeredményesebb röplabdázója volt 21 ponttal.

Az olaszországi visszavágót - elméletileg - jövő kedden rendezik, ez a koronavírus-járvány miatt azonban még változhat.

Az elődöntőket március 24. és 26., illetve április 7. és 9. között játsszák, míg a finálét május 16-án vívják Berlinben.


Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Kuzbassz Kemerovo (orosz)-Zaksa Kedzierzyn-Kozle (lengyel) 2-3 (22, -24, 17, -26, -14)
Fakel Novij Urengoj (orosz)-Sir Sicoma Monini Perugia (olasz) 1-3 (-23, -21, 22, -21)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!