Férfi röplabda CEV Kupa - Háromszettes kaposvári vereség

Sport, 2023.11.22

A Fino Kaposvár 3-0-ra kikapott a svájci Chenois Geneve csapatától a férfi röplabda CEV Kupa első fordulójának első, szerdai mérkőzésén a Kaposvár Arénában.

A somogyiak vereségükkel távol kerültek a továbbjutástól, ehhez ugyanis a jövő szerdai visszavágón előbb 3-0-ra vagy 3-1-re kellene győzniük, majd az ebben az esetben következő aranyszettet is meg kellene nyerniük.


Férfi CEV Kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár-Chenois Geneve (svájci) 0-3 (-23, -20, -24)
---------------------------------------------------------
a Kaposvár legeredményesebb játékosai: Baróti 16, Bögöly 11


A somogyiak a Bajnokok Ligája-selejtezőből kerültek át a második számú európai kupasorozatba: Slobodan Prakljacic együttese a burgaszi BL-kvalifikációs tornán egy vereség mellett hiába nyert két meccset is, az utolsó játéknapon a házigazda bolgárok simán kikaptak a gyengébb játékerőt képviselő montenegrói ellenfelüktől, így ez a két csapat jutott "kéz a kézben" a következő körbe, a kaposváriaknak pedig maradt a CEV Kupa.

Az első fordulós, hat idegenlégióst foglalkoztató genfi rivális a Svájci Kupa és a szuperkupa címvédője, a mostani idényben pedig veretlen.

A hazaiak továbbra sem számíthattak kubai légiósukra, a vállsérülése után lábadozó Hermes Quevedóra, ugyanakkor Demeter András másodedző és Bögöly Gábor csapatkapitány is bizakodva várta a mérkőzést, amelyen győzelemre készültek.

A szerdai összecsapás első szettjében a Fino ennek ellenére csak 4-4-ig tudta tartani a lépést, ezt követően az ellenfél a brazil Daniel De Souza Maciel ponterős játékával hét ponttal meglépett. A folytatásban a hazaiak nagy hajrába kezdtek Baróti Árpád és Bögöly vezérletével, de "csak" 24-23-ig tudtak felzárkózni, egyenlíteniük annak ellenére sem sikerült, hogy a Geneve játékosai sokat hibáztak.

A második játékrész sem a hazaiak szája íze szerint alakult, ugyanis annak első labdamenetétől fogva a támadásaikat nagyobb hatékonysággal befejező és jobban blokkoló vendégek vezettek. Maciel mellett az észt Valentin Kordas is egyre jobban játékba lendült, kaposvári oldalon pedig Baróti mellé a többiek nem igazán tudtak felnőni, így egy óra után már kétszettes hátrányban voltak a somogyiak.

A harmadik felvonás elején aztán - a találkozó során először - a Kaposvár vezetett, de a vendégek 12-12 után sorozatban szerzett négy ponttal úgy tűnt, eldöntik a mérkőzést. A Fino játékosai azonban nem adták fel, 21-23 után három egymást követő labdamenet megnyerésével szettlabdához jutottak, de ezt követően már csak a vendégek szereztek pontot, így 95 perc után lezárták a mérkőzést.

A találkozó legjobbja a 21 pontos Maciel volt, a hazaiaktól a feladóátló Baróti 16 pontig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!