Férfi röplabda Challenge Kupa - Dávid Zoltán nehéz párharcra számít

Sport, 2023.11.20

Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatának vezetőedzője nehéz, de nyerhető párharcot vár a svájci Volley Näfels ellen a Challenge Kupa főtáblájának első fordulójában, kedden.

A szezonban még veretlen székesfehérváriak közleményében a tréner elmondta: a riválist nem túl magas játékosok alkotják, ugyanakkor rendkívül gyors röplabdát játszik.

"Hazai pályán ha azt csináljuk, amit tudunk, akkor győzhetünk. Szükség is lesz az előny kiharcolására, mert idegenben egy nagyon alacsony belmagasságú teremben kell majd röplabdáznunk, ami szokatlan lesz a játékosainknak" - nyilatkozta a szakember.

A gárda múlt héten keddtől csütörtökig három mérkőzést játszott a Közép-európai Ligában - mindhármat 3-1-re nyerte -, és bár a vezetőedző szerint ez a menetelés sokat kivett csapatából, igyekezett úgy forgatni tanítványait, hogy készen álljanak a keddi, tatabányai Challenge Kupa-találkozóra.

A MÁV Előre a harmadik számú nemzetközi sorozat selejtezőjében az osztrák Amstettent kettős győzelemmel búcsúztatta. Az ausztrál, brazil, cseh, finn, lengyel és macedón légiósokat foglalkoztató Näfels elleni párharc első összecsapása kedden 19 órakor lesz a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban, míg a visszavágót jövő szerdán rendezik.

A sorozat másik magyar csapata, a Pénzügyőr SE szerdán az UTE csarnokában fogadja a Ribola Kastelát, a második, horvátországi mérkőzés abban a párharcban is jövő szerdán lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!