Férfi röplabda Challenge Kupa - Nagy csatában szerzett előnyt a MÁV Előre

Sport, 2023.11.21

A MÁV Előre Foxconn hazai környezetben 3-2-re legyőzte a svájci Näfels csapatát a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójának első, keddi mérkőzésén Tatabányán.

A visszavágó jövő szerdán lesz Svájcban, a párharc győztese a nyolcaddöntőbe jut.


Férfi Challenge Kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), 1. mérkőzés:
MÁV Előre Foxconn-Volley Näfels (svájci) 3-2 (22, -18, -20, 22, 9)
------------------------------------------------------------------
a MÁV Előre legeredményesebb játékosai: Pesti 23, Koci 20, Janke 17


A mostani idényben még veretlen székesfehérváriak a selejtezőben az osztrák Amstettent szettveszteség nélkül, kettős győzelemmel búcsúztatták. Dávid Zoltán tanítványai azóta a Közép-európai Ligában is pályára léptek a nemzetközi porondon, s három győzelemmel hangoltak a Näfels elleni első találkozóra.

Az ausztrál, brazil, cseh, finn, lengyel és macedón légiósokat foglalkoztató riválisról a tréner előzetesen elmondta, gyors röplabdát játszik, és mivel a hazai pályája egy nagyon alacsony belmagasságú terem, bízott abban, hogy csapata előnyt tud szerezni a visszavágóra.

A Näfels a bajnokságban rosszul rajtolt, négy forduló után ugyanis nyeretlenül utolsó a svájci élvonalban.

A keddi első mérkőzés első játszmájában elégedett lehetett Dávid Zoltán, ugyanis csapata végig irányítva szerezte meg a vezetést. Ebben a játékrészben a fehérváriak kevesebbet hibáztak, az albán ütő Redjo Koci pedig ellenállhatatlanul röplabdázott.

A második szettre fordult a kocka, a Näfels magára talált és pillanatok alatt elhúzott 10-5-re, előnyét pedig végig megőrizte, mert a hazai játékosok rengeteg ki nem kényszerített hibával segítették a riválisukat.

A harmadik etapot jól kezdte a házigazda, de a svájciak két négypontos szériával előbb fordítottak, majd magabiztos előnyt építettek ki Nico Süess vezérletével. A vendégegyüttes játékosai ugyan ekkor többet rontottak a hazaiaknál, ennek ellenére is hatékonyabban támadtak, és pontosabban blokkoltak, így megfordították az összetett állást.

A negyedik játszma elején még mindig a vendégek irányítottak, de a MÁV Előre a szett derekára eltüntette hárompontos hátrányát, s az amerikai Christian Janke feljavuló játékának köszönhetően döntő felvonásra mentette a találkozót.

Ebben már végig a hazaiak vezettek, és 130 perc után győzelmet ünnepelhettek.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Süess volt 24 ponttal, a hazaiaktól a válogatott Pesti Marcell 23 pontot szerzett.

A sorozat másik magyar csapata, a Pénzügyőr szerdán fogadja az Újpest csarnokában a horvát Ribola Kastelát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!