Férfi röplabda Eb - Olaszország a negyedik házigazda

Sport, 2024.03.26

Az előző kontinenstornán is rendező Olaszország lesz a negyedik társházigazdája a két év múlva sorra kerülő férfi röplabda Európa-bajokságnak.

A kontinentális szövetség (CEV) honlapjának beszámolója kiemeli: a számítások szerint a tavalyi Eb mintegy 234 millió eurós lökést adott az olasz gazdaságnak, ezért a helyi röplabdaszövetség úgy döntött, 2026-ban is vendégül látja a földrész legjobb válogatottjait.

Olaszországban egy csoport küzdelmei mellett négy nyolcad- és két negyeddöntőt, valamint az elődöntőket és a helyosztókat rendezik majd.

A további rendezők közül Bulgária egy csoportnak, valamint négy nyolcad- és két negyeddöntőnek ad otthont, míg Románia és Finnország egy-egy hatcsapatos csoportot lát vendégül.

A nemzetközi versenynaptár átalakítása után a soron következő Eb 1958 óta az első lesz, amelyre páros évben kerül sor, ráadásul a kontinenstornák történetében ez lesz az első alkalom, hogy a győztes indulási jogot szerez a következő, jelen esetben a 2028-as Los Angeles-i olimpiára.

A magyar válogatott 2001 óta nem jutott ki az Eb-re, az ifjabb Nagy Péter vezette nemzeti csapat az idei, illetve jövő augusztusi selejtezőben a törökökkel és a dánokkal találkozik. A hét csoportból a győztesek mellett az öt legjobb második kvalifikál a 24 csapatos tornára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!