Férfi röplabda Eb-selejtező - Tizennyolc játékos Koch Róbert első keretében

Sport, 2020.11.08

Kihirdette 18 fős keretét a januári Európa-bajnoki selejtezőre Koch Róbert, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Az Ausztriában dolgozó, februárban kinevezett szakember - akinek ez lesz az első edzőtábora a válogatott élén - a Bajnokok Ligája-induló Fino Kaposvárból öt, a Magyar Kupa-címvédő Pénzügyőr csapatából pedig három játékosnak küldött meghívót. Ott van az együttesben a jelenleg csapat nélküli Gergye Roland, illetve a két külföldön játszó feladóátló, Baróti Árpád és Pádár Krisztián is. Utóbbira azonban várhatóan csak az első selejtezőtornán számíthat majd a szakmai stáb, mert utána vissza kell majd utaznia japán klubcsapatához.

Érdekesség, hogy az eredetileg ugyancsak feladóátló Pesti Marcellre négyes ütőként számít a szakvezető, aki összesen hat külföldön játszó röplabdázót hívott be keretébe.

"Nagyon rövid lesz a felkészülés, ezalatt nem nagyon lesz idő arra, hogy új dolgokat tanuljunk, így arra kell fektetni a hangsúlyt, hogy megtaláljuk a lehető legjobb felállást, a legideálisabb csapatot" - mondta Koch Róbert a magyar szövetség honlapján.

A játékosként 91-szeres válogatott feladó hozzátette, nagy célokat, teljesíthetetlen dolgokat nem tűznek ki maguk elé, inkább részfeladatokat szeretnének minél sikeresebben megoldani.

"Egyet megígérhetek: akik ott lesznek a felkészülésen és a mérkőzéseken, mindent meg fognak tenni a minél sikeresebb szereplésért" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

A nemzeti csapat december 15-én, Szombathelyen kezdi meg az edzőtábort, majd a tervek szerint december 28. és 30. között Szlovéniában szerepel egy négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán. A válogatott előbb január 7-10. között Szombathelyen, majd egy héttel később Portóban játssza selejtezőjét a portugál mellett a fehérorosz, illetve a norvég csapat ellen. A csoportelső mellett az öt legjobb csoportmásodik jut ki a jövő őszi, lengyel, cseh, észt, finn közös rendezésű kontinensviadalra.


A magyar férfi röplabda-válogatott kerete:

-------------------------------------------

centerek:
Flachner Dániel (LV Sport Pénzügyőr), Gacs Dániel (Kistext SE), Nagy József (Kecskeméti RC), Szabó Alpár (TV Bühl Volleyball, német), Szabó Márton (LV Sport Pénzügyőr SE)

feladók:
Keen Cameron Illés (Fino Kaposvár), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)

liberók:
Bozóki Bence (Fino Kaposvár), Deák Márk (Kecskeméti RC), Kiss Máté (Fino Kaposvár)

feladóátlók:
Baróti Árpád (Bursa Buyuksehir Belediyespor Kulubu, török), Kalmár Ákos (Fino Kaposvár), Pádár Krisztián (Toray Arrows, japán)

ütők:
Blázsovics Péter (VCA Amstetten, osztrák), Dávid Csanád (SCM Zalau, román), Gergye Roland (csapat nélkül), Horváth Kristóf (Fino Kaposvár), Pesti Marcell (OK Hoce, szlovén)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!