Férfi röplabda Eb-selejtező - Vereség Portugáliától

Sport, 2021.05.09

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a veretlen portugál csapattól vasárnap a férfi röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat G csoportjának első tornáján Budapesten, a Ludovika Arénában.

A magyarok pénteken Norvégiát 3-1-re legyőzték, majd szombaton Fehéroroszországtól ugyancsak 3-0-ra kaptak ki. A négy válogatott jövő péntektől vasárnapig Portugáliában játszik egymással.

A szeptember 1. és 19. közötti, lengyel, cseh, észt és finn közös rendezésű kontinenstornára a csoportgyőztesek mellett a hét csoport öt legjobb másodikja jut ki.


Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, G csoport, Ludovika Aréna: Portugália-Magyarország 3-0 (21, 14, 21)
----------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Ferreira 19, Cveticanin 13, Reis Lopes 12, illetve Pádár 9, Horváth K. 8


Koch Róbert szövetségi kapitány egy helyen változtatott egy nappal korábbi kezdőcsapatán: liberóposzton ezúttal Kiss Máté kapott lehetőséget. Mindez azt jelentette, hogy ismét együtt szerepelt Baróti Árpád és az eredendően ugyancsak átló, ezúttal azonban szélső ütőként bevetett Pádár Krisztián.

Az első szettben a magyar csapat 12-12-ig tartotta lépést riválisával, néhány elrontott támadása után azonban hárompontos hátrányba került. Az előző Eb-n 20. portugál együttes játékosai nyitásaikkal többször is zavarba hozták a házigazdákat, és - bár a magyarok 20-19-nél mínusz egyre zárkóztak - a hét pontos Alexandre Ferreira vezérletével 25 perc után előnybe kerültek.

A második játszmának már az első harmada is a portugálok fölényét hozta, mert a magyar csapat játékába egyre több hiba csúszott. Koch időkéréssel, majd cserékkel próbálkozott - Pesti Marcell és Nagy József is először kapott játéklehetőséget -, de a vendégek könnyedén duplázták meg előnyüket.

A harmadik etapra maradt Nagy és Pesti, de a játék képe így is az előző felvonáshoz hasonlóan alakult: a portugálok tovább növelték előnyüket, váratlan megoldásaikra a magyaroknak nem igazán volt ellenszerük. A hajrában közelebb zárkózott ellenfeléhez a szépen küzdő házigazda, de a vendégek végül 74 perc alatt diadalmaskodtak.

A mezőny legeredmnényesebb játékosa Ferreira volt 19 ponttal, a magyarok közül Pádár kilencig jutott.Korábban:
Fehéroroszország-Norvégia 3-0 (21, 14, 22)

Az állás: 1. Portugália 8 pont, 2. Fehéroroszország 7, 3. Magyarország 3, 4. Norvégia 0


szombaton játszották:
Fehéroroszország-Magyarország 3-0 (21, 15, 12)
Portugália-Norvégia 3-0 (18, 21, 19)

pénteken játszották:
Magyarország-Norvégia 3-1 (-23, 22, 23, 21)
Portugália-Fehéroroszország 3-2 (-21, 23, -23, 23, 10)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!