Férfi röplabda Európa-liga - A döntőbe jutás a célja a magyar csapatnak

Sport, 2022.06.16

A döntőbe jutást tűzte ki célul a magyar válogatott a férfi röplabda Európa-liga ezüst divíziójának hétvégi, budapesti négyes döntőjében.

A mérkőzéseknek otthon adó Tüskecsarnokban rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára elmondta, nagy öröm, hogy ismét rangos nemzetközi tornát szervezhetnek, az pedig pluszt ad az eseménynek, hogy olyan létesítményben lehetnek immáron május óta, amelyben ezt megelőzően még nem volt röplabdamérkőzés.

"Tavaly decemberben kaptuk meg a final four rendezési jogát, fontosnak tartjuk, hogy a férfiválogatottra is egyre több figyelem háruljon. A tavalyi bronzérem ugyanebben a sorozatban nagyon biztató volt, a csapat meccsről meccsre fejlődik, reméljük, sikerül a pályán kivívni a feljutást az arany divízióba" - fogalmazott a sportvezető arra utalva, hogy a négyes döntő aranyérmese a következő idényben egy osztállyal feljebb szerepelhet.

Ludvig hozzátette, hogy ha nem sikerül az első helyen zárni, a következő szezonra akkor is beadják a jelentkezést az arany divízióba.

Vatai Gabriella operatív igazgató kiemelte, a nyári válogatott események közül most fogynak legjobban az elővételes jegyek, így közel telt házra számítanak a hétvégén.

Koch Róbert szövetségi kapitány a négyes döntőről azt mondta, magas kvalitású csapatok vesznek részt a budapesti tornán, az arany divízióból visszasorolt finnek jelenléte pedig további minőségi emelkedést eredményezett.

"A románok évek óta Európa-bajnoki résztvevők, de az a fajta erőröplabda, amit játszanak, jobban fekszik nekünk, mint a finnek technikás megoldásokra épülő stílusa" - mondta a tréner.

Megjegyezte, az, hogy az azeriek visszalépése miatt mindössze két tétmeccsel tudtak készülni a négyes döntőre, nem ideális, emiatt nehéz összehasonlítani a mostani sorozatot a tavalyi, magyar bronzéremmel zárult idénnyel, amikor a final four előtt több mint tíz tétmérkőzést vívtak.

"A román bajnokság jó színvonalú liga, rutinos játékosokkal érkeznek, mi azonban szeretnénk az elmúlt két nyáron gyakorolt megoldáscentrikus, gyors támadójátékkal előállni. A célunk egyértelműen a döntőbe jutás" - jelentette ki Koch Róbert.

Szabó Alpár csapatkapitány emlékeztetett: a csapat decemberben kétszer is összecsapott a románokkal, náluk ahhoz képest csak egy-két helyen volt változás keretben, a magyarok azonban kiegészültek a külföldön játszókkal, így bíznak abban, hogy az erősítésekkel le tudják győzni a riválist.

"Sok munkát beletettünk abba, hogy hétvégén a legjobb arcunkat mutassuk. A hazai közönség mindig extra motivációt ad nekünk, fontos lesz, hogy a komfortzónánkon kívül is megfelelően tudjuk teljesíteni, szeretnénk a szurkolóknak a játékunkkal meghálálni a buzdítást" - fogalmazott a center.

A Japánban légióskodó Pádár Krisztián szerint mentálisan többet tud segíteni a csapatnak, mint játéktudásban, pláne, hogy a finnek elleni múlt vasárnapi összecsapáson még nem volt százszázalékos állapotban.

"Az a mérkőzés jó alkalom volt, hogy lássam, hol tudok segíteni. Azóta sokat beszéltünk erről a játékostársakkal, hogy min, milyen irányban kell változtatni. Mindenki tudja, mi a szerepköre, miben tud segíteni a csapatnak, a legfontosabb, hogy a mérkőzések után mindenki úgy menjen haza, hogy úgy érezze, mindent megtettünk, ne legyen senkiben hiányérzet" - zárta a feladóátló.

A szombati elődöntőkben 16 órakor az északmacedónok a finnekkel találkoznak, a magyarok 19 órától csapnak össze a románokkal. Vasárnap a bronzmérkőzés 16, a döntő 19 órakor lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!