Férfi röplabda Európa-liga - Ezüstérmes a magyar válogatott az ezüst divízióban

Sport, 2023.07.09

A magyar férfi röplabda-válogatott ezüstérmes lett az Európa-liga ezüst divíziójában, mivel 3-0-ra kikapott Lettország vendégeként a döntő visszavágóján, vasárnap Rigában.

A finálé csütörtöki első mérkőzését 3-1-re nyerték meg a lettek Békéscsabán.


Eredmény, ezüst divízió, döntő, visszavágó: Lettország-Magyarország 3-0 (21, 16, 18)
---------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Jansons 21 pont, Smits 17, illetve Kecskeméti 15, Bögöly 9

A párharcot Lettország nyerte kettős győzelemmel, 6-1-es játszmaaránnyal.


A nyolc tétmérkőzés óta veretlen Lettország kezdte jobban a találkozót, de a vendégek egy 6-1-es sorozattal fordítottak, és az első szettben először és utoljára 12-11-nél vezettek. A házigazdák sorozatban négy pontot ütöttek, az ekkor megszerzett előnyüket magabiztosan őrizték meg a játszma végéig (25-21).

A második felvonásban is csak egyszer állt jobban a magyar válogatott: 5-4-nél. Utána egyre nagyobb fölényben voltak a lettek, egy alkalommal már tíz ponttal is vezettek, és újabb részsikerükkel eldöntötték a finálét (25-16).

A balti csapat szövetségi kapitánya a harmadik szettben is az alapcsapatát játszatta, így a játék képe nem változott. A vendégek ezúttal egyszer sem kerültek előnybe, és bár 17-16-ig jól tartották magukat, a folytatásban már csak két pontot szereztek.

A győztes lettek a következő kiírásban az arany divízióban szerepelnek majd. A magyar együttesnek nem sikerült a feljutás, ennek ellenére a legjobb El-szereplését produkálta, ugyanis tavaly negyedikként, 2021-ben bronzérmesként zárta a sorozatot.

Nagy Péter szövetségi kapitány a Kossuth Rádióban elmondta: a lettek "rátettek egy lapáttal" a békéscsabai produkciójukra. Meglátása szerint a magyarok a második szett kivételével tisztességesen helyt álltak, végig tartották magukat. Hozzátette, a nyitásfogadásból való támadásaik jobban működtek, nyitásban agresszívabbak voltak, a sáncmunkájuk és a védekezésük viszont nem volt megfelelő.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, látszott, hogy nem ehhez vagyunk hozzászokva. A jövő feladata, hogy fel tudjunk zárkózni egy ilyen szintre, minél több ilyen mérkőzésre lenne szükségünk" - szögezte le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!