Férfi röplabda Európa-liga - Nagy Péter: továbbra is az a cél, hogy minden héten előrelépjünk

Sport, 2023.06.04

A szombati, ausztriai győzelem ellenére sem a csoportelsőségben, hanem a folyamatos előrelépésben gondolkozik ifjabb Nagy Péter, az Európa-liga ezüst divíziójában szereplő magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember a találkozó után az MTI-nek adott interjújában elmondta: ahogy azt várták, az osztrákok otthonában merőben más mérkőzést játszottak, mint egy héttel korábban a georgiaiak ellen, és értékes, 3-2-es sikert arattak.

"Az első szettet, főleg védekezésben, nem a megfelelő agresszivitással kezdtük és a könnyű nyitások fogadásából sokat hibáztunk. A második játszmától aztán összeállt a játékunk és bár még ekkor is sokat rontottunk, agresszívabban szerváltunk, hatékonyabban támadtunk" - elemezte a mérkőzést a tréner.

Nagy szerint ha nem kezdik ennyire "laposan" a negyedik játszmát, már akkor lezárhatták volna az összecsapást, de így is örül a végeredménynek, mert az ötödik felvonást izgalmas végjátékban tudták megnyerni.

"A múlt heti mérkőzéshez képest részben sikerült előrelépnünk, a legnagyobb problémám ezúttal a könnyű nyitásokból való hibák miatt volt. Ha többet kockáztatunk a szerváknál, nagyobb százalékban van benne a rontás lehetősége, de most nem erről volt szó" - mondta a szövetségi kapitány.

A decemberben kinevezett Nagy megjegyezte: a négyesütők ezúttal valamivel gyengébben teljesítettek, de "a válogatott sorsa nem egy meccsen dől el", így ez szerinte belefért.

Az edző hangsúlyozta, hogy bár a győzelemmel közel kerültek a csoportelsőséghez, ő továbbra sem szeretné, ha a játékosai ezen gondolkoznának, inkább abban bízik, hogy azokat a játékelemeket, amelyek nem működnek "flottul", tovább javítják majd, és hétről hétre még előrébb lépnek.

"Ha ezt tartjuk, akkor azt gondolom, jövő szombaton is nyerni fogunk a hozzánk hasonlóan fiatal, lendületes és dinamikus, de épp ezért ugyancsak többet hibázó osztrákok ellen" - utalt a jövő szombati, érdi mérkőzésre Nagy.

A magyar válogatott két mérkőzésen aratott két sikerével, öt szerzett ponttal vezeti a B csoportot. A triókból az első két helyezett jut az elődöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!