TV műsor

Férfi röplabda Európa-liga - Szoros magyar vereség Görögországban

Sport, 2019.05.29

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-1-re kikapott a görögök vendégeként szerdán az Európa-liga ezüst divíziójának második fordulójában.

A román Bogdan Tanase irányította nemzeti együttes következő mérkőzését az első körben legyőzött bosnyákok ellen, idegenben vívja vasárnap este.


Férfi Európa-liga, ezüst divízió, A csoport, 2. forduló:
Görögország-Magyarország 3-1 (14, 23, -23, 22)
----------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Zupani 20, illetve Szabó, Kalmár 10-10


Az állás: 1. Ausztria 3 pont/1 mérkőzés, 2. Görögország 3/2 (4-4), 3. Magyarország 3/2 (4-4), 4. Bosznia-Hercegovina 0/1


A magyar válogatott a maximálisan nevezhető 14 helyett mindössze tíz játékossal utazott el Görögországba - nem tartott az együttessel a szombati találkozón sérülés miatt nem játszó Gergye Roland -, a jegyzőkönyvbe pedig már csak kilenc röplabdázó került.

Az első szettben ennek megfelelően nem is tudta felvenni a vendéglátó ritmusát a fiatal magyar válogatott, a hazaiak minden játékelemben jobbak voltak riválisuknál. A második felvonásban sokkal jobban játszottak Bogdan Tanase tanítványai, akik a játszma hajrájáig vezettek: a görögök 19-21 után fordították maguk javára a játékrészt.

A harmadik szettre még egy szintet emelt játéka színvonalán a magyar csapat, így hat ponttal is vezetett. A görögök ugyan 20-nál utolérték riválisukat, a hajrá viszont a jól teljesítő magyaroké lett. A negyedik etapban sokáig jól tartotta magát a magyar válogatott, ám 14-14 után sorozatban négy labdamenetben is hibáztak Tanase játékosai, ez pedig döntőnek bizonyult: a görögök a vártnál nehezebben ugyan, de megnyerték a találkozót első győzelmüket szerezve az Európa-liga idei kiírásában.

A sorozat ezüst divíziójában a férfiaknál két csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei biztosan bejutnak a június 29-30-i négyes döntőbe. Amennyiben a final four később kijelölésére kerülő házigazdája nem végez négyese első helyén, úgy a két csoport másodikjai közül csak a jobbik csatlakozik az elődöntő mezőnyéhez.


A további program:
június 2.: Bosznia-Hercegovina - Magyarország, Kakanj 20.00
június 8.: Magyarország-Görögország, Kaposvár 17.30
június 12.: Ausztria-Magyarország, Graz 20.25
június 15.: Magyarország-Ausztria, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 17.30
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!