Férfi röplabda Extraliga - A MAFC-BME jutott utolsóként elődöntőbe

Sport, 2022.03.29

Utolsóként a MAFC-BME biztosította helyét a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében, miután a negyeddöntő záró, ötödik összecsapásán otthon 3-1-re legyőzte a Kecskemétet.

A keddi találkozót megelőzően minden alkalommal a vendégcsapat győzött, most azonban a hazaiak az első szettet a rossz kezdés ellenére viszonylag simán behúzták. A másodikban a Kecskemét a játszma derekától fogva biztosan vezetve egyenlített, a harmadik felvonás viszont végletekig kiélezett küzdelmet hozott, és csak két, az alföldiek által erősen vitatott hálóérintéssel dőlt el. A negyedik etap végjátékában hazai részről három jó blokk, a vendégektől két rossz nyitásfogadás volt egymás után, ezzel eldőlt az összecsapás.

A mérkőzés legeredményesebbje a kecskeméti Lázaro Fundora Travieso volt 22 ponttal, csapattársa, Yusnaikel Argilagos Sogo 19 ponttal zárt. A hazai csapatból Csoma Krisztián 19 ponttal végzett.

A hétvégén rajtoló elődöntőben a MAFC a címvédő és alapszakaszgyőztes Pénzügyőrrel találkozik, míg a másik ágon a Kaposvár a Kazincbarcikával csap össze úgy, hogy a somogyiaknál és a PSE-nél van a pályaelőny.


Extraliga, negyeddöntő, 5. mérkőzés:
MAFC-BME - Kecskeméti RC 3-1 (21, -23, 24, 18)

A párharc végeredménye: 3-2 a MAFC-BME javára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!