Férfi röplabda Extraliga - Egyenlített a MAFC az elődöntőben

Sport, 2022.04.06

A MAFC-BME házigazdaként 3-1-re legyőzte a címvédő Pénzügyőrt a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének második összecsapásán, ezzel kiegyenlítette a párharcot.

A két csapat első, szombati mérkőzésén a MAFC alaposan meglepte Jókay Zoltán együttesét, amelynek 1-2-ről kellett fordítania. A szerdai, második találkozóra Nagy Péter csapatába visszatérhetett az egész Extraliga egyik legjobb pontszerzője, a feladóátló Csoma Krisztián.

Az összecsapás első játszmájában az alapszakaszban negyedik hazaiak ismét a négy napja látott remek csapatjátékkal rukkoltak elő, és a gyorsan kialakított ötpontos előnyüket végig magabiztosan őrizve kerültek előnybe. A második felvonásra blokkban és a nyitásokban is sokat javult a PSE játéka, így bár a MAFC a játékrész derekán hatpontos különbséget majdnem eltűntetve kettőre zárkózott, a magyar válogatott Dávid Csanád vezette vendégek örülhettek az egyenlítésnek.

A harmadik felvonást újfent a MAFC kezdte jobban, a Pénzügyőr ráadásul 8-4-nél elveszítette brazil ütőjét, Igor de Sousa Soarest: a 31 éves játékos jobb lába egy felugrásnál letapadt, és csak csapattársai segítségével tudta elhagyni a pályát. A hazai együttes ezt követően is tartotta a különbséget, blokkteljesítményben és támadási hatékonyságban is ellenfele fölé nőtt, így - az első meccshez hasonlóan - ezúttal is egy játszmára került a győzelemtől.

A negyedik etapban a házigazda remek nyitásaival továbbra sem tudott mit kezdeni a PSE, ráadásul a vendégek kényszertámadásait a MAFC játékosai remekül olvasták, így blokkból is sok pontot szereztek. Jókay cserékkel próbálta frissíteni Magyar Kupa-győztes együttesét, de tanítványainak nem volt ellenszerük a hazaiak játékára, így Nagy Péter együttese győzött és kiegyenlített a párharcban.

A 108 perces mérkőzésen a hazaiaktól négyen, a vendégektől hárman zártak tíz pont feletti eredménnyel.

A harmadik találkozót vasárnap rendezik a Pénzügyőr otthonában, a másik ágon a Kaposvár 1-0-ra vezet a Kazincbarcika ellen a csütörtöki második összecsapás előtt.


Férfi Extraliga, elődöntő, 2. mérkőzés:
MAFC-BME - Pénzügyőr SE 3-1 (20, -19, 18, 22)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!