Férfi röplabda Extraliga - Mégis Jókay Zoltán marad a Pénzügyőr vezetőedzője

Sport, 2023.07.05

A Szent Benedek RA női klubnál vállalt utánpótlás szakmai igazgatói megbízatása ellenére is Jókay Zoltán marad a Pénzügyőr SE férfi röplabdacsapatának vezetőedzője.

Az elmúlt négy szezonban hat aranyérmet begyűjtött fővárosi együttes a közösségi oldalán közölte, hogy szerződést hosszabbított Jókayval. A szakemberrel kapcsolatban múlt kedden jelentette be a balatonfüredi női egyesület, hogy a következő idénytől utánpótlás szakmai vezetőként számít rá.

A PSE-nél ugyanakkor jelezték, a jelenlegi gazdasági helyzet miatt több kulcsjátékossal nem tudnak szerződést hosszabbítani, így bár eredetileg a hosszabb távú tervek között szerepelt az együttes megfiatalítása, erre már a következő, 2023/24-es idényben sor kerül.

"A jelen gazdasági helyzetben is terveztünk, de túl magasak lettek a lécek, melyeket át kellene ugrani és nyugodt lelkiismerettel ezt nem merjük bevállalni. Mivel nem szeretnénk a szezon közben megrogyni és a játékosainkat, valamint stábtagjainkat is nehéz helyzetbe hozni, ezért most kellett meghozni azt a döntést az egyesület vezetőivel együtt, hogy nem tudunk az előző évekhez hasonló szintű csapatot indítani a bajnokságban. Voltak hosszabb távú terveink a fiatalításra, de így ezeket most előre vesszük" - nyilatkozott Weczera Csaba szakosztályvezető, kiemelve, hogy saját nevelésű röplabdázóik mellé utánpótlás-válogatott játékosokat igazolnak.

Jókay elmondta, amikor 2018-ban a klubhoz érkezett, azzal a céllal kezdődött építkezés, hogy a PSE a magyar bajnokság meghatározó csapatává váljon és aranyérmeket nyerjen.

"Úgy gondolom, nagyon sikeres évek állnak mögöttünk, folyamatosan a legmagasabb célokért küzdöttünk, többnyire eredményesen. Ez a korszak a felnőtteknél azonban lezárult és most meg kell tenni a kezdeti lépéseket egy új csapat felépítéséhez, amely reményeink szerint egyszer majd hasonló eredményekkel büszkélkedhet" - fogalmazott a tréner.

A Pénzügyőr az elmúlt négy idényben megnyerte a Magyar Kupát, míg a bajnokságban tavaly és tavalyelőtt ért a csúcsra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!