Férfi röplabda Extraliga - Több csapat is eséllyel tör a Pénzügyőr trónjára - ELŐZETES

Sport, 2021.10.13

A csütörtöki Kaposvár-Kazincbarcika mérkőzéssel kezdődik a férfi röplabda Extraliga új idénye, melyben több csapat is jó eséllyel pályázik arra, hogy letaszítsa a trónról a címvédő és Magyar Kupa-győztes Pénzügyőrt.

Jókay Zoltán fővárosi együttesénél a legfontosabb változást a brazil Reffatti da Costa távozása jelenti: az előző két szezonban a PSE egyik legstabilabb játékosa az újonc Kistexthez szerződött, helyére a magyar válogatott Dávid Csanádot csábította haza a klub.

A Pénzügyőr feladója és csapatkapitánya, az ugyancsak válogatott Magyar Bálint kiemelte, minden riválisuk erősödött, így még az előzőnél is nehezebb szezonra számít.

"Dolgozunk, jó úton haladunk, de a szezon elején általában mindenki keresi még a legjobb játékát, január-februárra szokott úgy összeállni minden csapat, hogy meg tudja mutatni valódi erejét. Szeretnénk idén is megnyerni mindkét sorozatot, ehhez azonban az kell, hogy ne legyenek gyenge pontjaink" - jelentette ki az MTI-nek Magyar Bálint.

A kihívók közül az előző idényben mindkét sorozatban ezüstérmes, nyáron alapos átalakuláson átesett Kaposvárra rögtön komoly erőpróba vár a Kazincbarcika ellen. A somogyiaknál Bögöly Gáboron és Bozóki Bencén kívül az argentin vezetőedző Ruben Wolochin jelenti az állandóságot, míg a borsodiak legnagyobb erősítése, hogy vállműtétje és egyéves kihagyása után ismét bevethető a 30-szoros válogatott feladóátló, Szabó Dávid.

A legutóbbi idényben várakozáson alul szerepelt Kecskemétet Dávid Zoltán helyett a nyáron még a válogatottat játékosként segítő Nagy József irányítja, az alföldiek pedig három kubai légiósukkal és a nemzeti csapat kapitányával, Szabó Alpárral ismét a négy közé jutnának.

Erre pályázik az előző idényben bronzérmes MAFC-BME is, amelynél Nagy Péter vezetőedzőnek sikerült együtt tartani a keret magját, és még erősíteni is tudott. Alaposan megnehezítheti a többiek dolgát az újonc, ám komoly terveket szövögető Kistext SE is, amely a válogatott bő keretében szintén számításba vett Kalmár Ákos mellett négy brazil és egy orosz légióst is szerződtetett.

Az Extraliga másik két csapata, a Debrecen és a Dunaújváros az előzetes erőviszonyok alapján a bennmaradásért küzd majd.

A csapatok a március 6-ig tartó alapszakaszban oda-visszavágót játszanak egymással, a március 17-én induló rájátszásba mind a nyolc együttes bejut: a legjobb négy választhat magának ellenfelet a negyeddöntőre. A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak, a 7-8. helyért rendezett helyosztó vesztese kiesik az NB I-be.


Az férfi Extraliga 2021/22-es idényének csapatai:

-------------------------------------------------
DEAC, DKSE, Fino Kaposvár, Kecskeméti RC, Kistext SE, MAFC-BME, Pénzügyőr SE, Vegyész RC Kazincbarcika


Az elmúlt tíz év győztese:
2010/11: Fino Kaposvár SE
2011/12: Fino Kaposvár SE
2012/13: Fino Kaposvár SE
2013/14: Gorter-Kecskeméti RC
2014/15: Fino Kaposvár SE
2015/16: Fino Kaposvár SE
2016/17: Fino Kaposvár SE
2017/18: Vegyész RC Kazincbarcika
2018/19: Vegyész RC Kazincbarcika
2019/20: A koronavírus-járvány miatt nem hirdettek bajnokot.
2020/21: LV Sport Pénzügyőr SE


Az eddigi győztesek:
18-szoros: Kaposvár
16-szoros: Csepel SC
13-szoros: Újpest
6-szoros: Bp. Honvéd
5-szörös: Kazincbarcika
4-szeres: Tungsram SC
3-szoros: Kecskemét
2-szeres: Ganz TE, Szeged, Vasas SC
1-szeres: Dunaferr SE, Nyíregyháza, Pénzügyőr SE
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!