Férfi röplabda Közép-európai Liga - Győzelemmel rajtolt a MÁV Előre

Sport, 2023.11.14

A MÁV Előre Foxconn együttese 3-1-re legyőzte a szlovák bajnok Rieker UJS Komárno csapatát a férfi röplabda Közép-európai Liga keddi nyitómérkőzésén.



Eredmény:
MÁV Előre-Foxconn - Rieker UJS Komárno (szlovák) 3-1 (17, -23, 23, 23)
----------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Koci 30, Janke 18, Pesti 16


A sorozat eredményközlő oldala alapján a hazai pályán játszó székesfehérváriak az első játszmát magabiztosan nyerték. A másodikban is előnyben volt a MÁV Előre, de a szett közepére összeállt a vendégcsapat játéka, így a szlovákok egyenlítettek. A folytatásban is fej fej mellett haladtak a csapatok, Dávid Zoltán alakulata azonban a szettek végén jobban védekezett és hatékonyabban fejezte be támadásait, így megnyerte a mérkőzést.

Az együttes szerdán a szintén szlovák, előző idényben bronzérmes Spartak Myjavával, majd csütörtökön a horvát MOK Mursa Osijekkel csap össze.

A közép-európai regionális liga február közepéig tartó tízcsapatos alapszakaszában mindenki egyszer játszik mindenkivel, a végén a legjobb négy jut az elődöntőbe.

A sorozatban még két magyar játékos érdekelt: a válogatott jelenlegi, valamint korábbi csapatkapitánya, Horváth Kristóf és Szabó Alpár az osztrák Aich/Dob együttesében szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!