Férfi röplabda Közép-európai Liga - Továbbra is veretlen a MÁV Előre

Sport, 2023.11.16

A MÁV Előre hazai pályán 3-1-re legyőzte a horvát Osijeket a férfi röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának csütörtöki játéknapján, így három forduló után veretlenül vezeti a regionális bajnokság alapszakaszát.



Férfi Közép-európai Liga, alapszakasz, 3. forduló:
MÁV Előre-Foxconn - MOK Mursa Osijek (horvát) 3-1 (23, 17, -21, 22)
-------------------------------------------------------------------
A MÁV Előre legjobb pontszerzői: Janke 17, Koci 15


A magyar bajnoki ezüstérmes székesfehérváriak három nap alatt harmadik mérkőzésüket játszották, de Dávid Zoltán vezetőedző így is a lehető legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára az eszékiek ellen.

Az első két játszmát meg is nyerte a házigazda, de a harmadikban sokat hibáztak játékosai, így az a vendégeké lett. A negyedik felvonást aztán szoros küzdelemben ismét a MÁV Előréé lett, amely így három forduló után kilenc ponttal, 9-3-as játszmaaránnyal élen áll a tabellán.

A február közepéig tartó tízcsapatos alapszakaszban mindenki egyszer játszik mindenkivel, a végén a legjobb négy jut az elődöntőbe.

A MÁV Előre legközelebb december 5-én azzal az osztrák Amstettennel találkozik Mariborban, amelyet a Challenge Kupa selejtezőjében játszmaveszteség nélkül, kettős győzelemmel búcsúztatott.

"Biztos voltam benne, hogy ők jó csapat, csak azon csodálkoztam, hogy az elmúlt napokban nem úgy teljesítettek, ahogy tudnának. Az első két szett után jött egy fókuszvesztés nálunk, de ez természetes, hiszen az elmúlt két napban két mérkőzésen játszottunk és győztünk" - nyilatkozta a találkozó után Dávid Zoltán.

A szakember hozzátette: játékosai biztosan fáradtak voltak, épp ezért nagyon pozitív, hogy ebből fel tudtak állni.

"Ismét a friss emberek jelentették a megoldást, pont ezért volt fontos, hogy mi nem egy világklasszis játékost igazoltunk, hanem több kiváló röplabdázót, így a mi csapatunk nem egy vagy két emberre, hanem tizenegyre épül" - mondta a tréner.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!