Férfi röplabda Magyar Kupa - A Kaposvár lesz a Pénzügyőr ellenfele a döntőben

Sport, 2023.02.15

A Kaposvár lesz a címvédő Pénzügyőr ellenfele a férfi röplabda Magyar Kupa fináléjában, miután az elődöntő szerdai visszavágóján 3-1-re legyőzte idegenben a Kazincbarcikát

A sorozat éremcsatáit március 11-én rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

A bronzcsata másik résztvevője a Kecskemét.


Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
GreenPlan-VRCK - Fino Kaposvár 1-3 (-16, 22, -23, -19)
------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Blázsovics 13, Szabó D. 12, illetve Hernandez 19, Bögöly 14, Lescay 13, Baróti 12

Továbbjutott: a Kaposvár, kettős győzelemmel (6-1).


A két csapat nagyon ismerős helyzetből várhatta a kupavisszavágót, ugyanis egy idénnyel ezelőtt az első meccset ugyancsak 3-0-ra nyerte a Kaposvár, igaz, akkor nem hazai környezetben, hanem Kazincbarcikán. Akkor a borsodiak nagy bravúrt bemutatva 3-1-es somogyi sikerrel kiharcolták az aranyszettet, amit 15-9-re megnyertek így bejutottak a fináléba.

A Fino ezúttal is 3-0-s előnyről kezdte a szerdai visszavágót, de az első szett elején a hazaiak vezettek. A kubai Tomas Lescay sáncaival 10-10 után öttel ellépett a Kaposvár, a váratlanul jött jó vendég blokkteljesítmény pedig annyira megzavarta a hazaiakat, hogy a folytatásban alig szereztek pontot.

A második szett sokáig fej fej melletti küzdelmet hozott, ebben az etapban 15-15 után tudott meglépni ellenfelétől a Kaposvár. A VRCK az utolsó szalmaszálba kapaszkodott és nem adta fel a küzdelmet, 21-21-nél hárompontos hátrányát ledolgozva egyenlített, majd állva hagyta ellenfelét és életben tartotta továbbjutási reményeit.

Az előző felvonás lendületét a harmadikra is átmentette a VRCK, amely Szabó Dávid vezérletével ötpontos előnyt alakított ki. Ezzel sokáig jól sáfárkodott, de a Kaposvár a hajrára megújult és 21-17-ről fordítva bejutott a fináléba.

A tét nélkülivé váló negyedik etapra a hazaiakat edző Toronyai Miklós sort cserélt, és amikor a vendégek már magabiztos előnyben voltak, a Kaposvárt edző szerb Slobodan Prakljacic is több helyen változtatott. Ez azonban jelentős befolyással nem volt a mérkőzés képére, a vendégek 110 perc alatt lezárták az összecsapást.

A találkozó legeredményesebb játékosa a Fino kubai légiósa, Hernandez volt 19 ponttal, a hazaiaktól Blázsovics Péter volt 13 ponttal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!