Férfi röplabda Magyar Kupa - A Kecskemété a bronzérem

Sport, 2023.03.11

A Kecskemét szerezte meg a bronzérmet a férfi röplabda Magyar Kupában, miután a DRK négyes döntő szombati helyosztóján 3-2-re nyert a Kazincbarcika ellen a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.



Röplabda DRK férfi Magyar Kupa, a 3. helyért:
Kecskeméti RC - GreenPlan-VRCK 3-2 (-20, 22, -18, 22, 13)
--------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Fundora 21, Varga P. 18, Farkas P. 10, illetve Reffatti 18, Blázsovics 17, Csoma 13


Már a bronzmérkőzésre szépen megtelt a sportcsarnok, amely a válogatott játékosoknak ismerős helyszín volt, a magyar csapat ugyanis tavaly nyáron itt vívta Európa-bajnoki selejtezőit.

A mérkőzés első szettjében az előzetes erőviszonyok alapján esélyesebbnek számító Kazincbarcika hamar hárompontos előnyt alakított ki, amit hatékony támadójátékának köszönhetően a játékrész végéig magabiztosan őrzött. A második felvonás is sokáig hasonlóan alakult, de a Kecskemét az etap derekán fordított, és minimális előnye kitartott a szett hátralevő részében.

A harmadik játszmában újra a borsodiak akarata érvényesült: Toronyai Miklós csapata jó blokkteljesítményével hamar megnyugtató előnyt alakított ki, és a válogatott Blázsovics Péter hatékony támadójátékával újra megszerezte a vezetést. A negyedik etapra ismét felpörgött a Kecskemét, de a Vegyész - amelybe beállt a rutinos Szabó Dávid is - a hajrára eltűntette hárompontos hátrányát és 19-17-nél közelinek érezhette a bronzérmet. Az alföldiek azonban nem adták fel, fordítottak, majd a döntő szettben végig vezetve, a lehető legkisebb különbséggel megszerezték a harmadik helyet.

A 130 perces összecsapás legjobbja a kecskemétiek győzelmet jelentő blokkját bemutató, kubai Lazaro Fundora volt 21 ponttal.

A Kaposvár és a címvédő Pénzügyőr fináléja 19 órakor kezdődik.


Később, döntő:
Pénzügyőr SE-Fino Kaposvár 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!