Férfi röplabda Magyar Kupa - A Pénzügyőr lesz a Kazincbarcika döntős ellenfele

Sport, 2022.02.11

A Pénzügyőr hazai pályán három játszmában legyőzte a Kecskemétet az MVM férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének pénteki visszavágóján, ezzel bejutott a fináléba.

Az első, januári mérkőzésen idegenben is 3-0-ra nyert Jókay Zoltán vezetőedző együttese, amely sorozatban a negyedik fináléjára készülhet.

A március 13-i döntőben a címvédő fővárosiak a Kazincbarcikával találkoznak az Érd Arénában, míg a bronzéremért a Kaposvár és a Kecskemét csap össze.


Eredmény, elődöntő, visszavágó:
Pénzügyőr SE-Kecskeméti RC 3-0 (23, 20, 19)
-------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Kovács Z. 15, Da Silva 12, illetve Fundora 11, Argilagos Sogo 9

Továbbjutott: a Pénzügyőr, kettős győzelemmel (6-0).



A párharc első felvonását úgy nyerte a Pénzügyőr 3-0-ra, hogy mindhárom játszmában 25-23-ra diadalmaskodott. A kecskemétiek hasonló bravúrra készültek, mint a másik ágról döntős Kazincbarcika, amely a hazai veresége után idegenben, továbbjutást jelentő labdáról harcolta ki az aranyszettet a Kaposvár ellen, amelyet aztán meg is nyert.

Ezzel szemben a Pénzügyőrnek két megnyert szett is elég volt ahhoz, hogy sorozatban negyedszer a fináléba jusson.

A pénteki összecsapás fordulatos első játszmájában előbb a vendégek vezettek néhány ponttal, majd a négyes ütőinek vezérletével a PSE fordított, és a hajrához magabiztosnak tűnő előnnyel érkezett. A Kecskemét - amelyben a két kubai légiós, Argilagos Sogo és Fundora játszott kiemelkedően - egy pontra felzárkózott, de Jókay időkérése után a hazaiak megtartották ezt az előnyt, és újfent a létező legkisebb különbséggel szereztek előnyt.

A második szettben villámrajtot vett az 5-1-gyel rajtoló, utolsó szalmaszálba kapaszkodó Kecskemét, de a Pénzügyőr hamar rendezte sorait és előbb egyenlített, majd 10-8-ra, később pedig 19-15-re vezetett. A válogatott feladóátló Kovács Zoltán volt ekkor elemében, csak ebben a felvonásban 11 pontot szerzett, a hazaiak pedig 52 perc játék után ünnepelhették a döntőbe jutást.

A harmadik, immár tét nélküli etapra mindkét együttes sort cserélt, részben azért, mert vasárnap bajnoki mérkőzés várjuk. A fiatalok különcsatáját is a PSE nyerte, amely így kettős került a döntőbe.

A 75 perces találkozó legjobbja a 15 pontos Kovács volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!