Férfi röplabda Magyar Kupa - A Pénzügyőr sorozatban negyedszer diadalmaskodott

Sport, 2023.03.11

A Pénzügyőr nyerte a férfi röplabda Magyar Kupát, miután a DRK négyes döntő szombati fináléjában 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

Férfi röplabda Magyar Kupa - A Pénzügyőr sorozatban negyedszer diadalmaskodott A PSE története - sorozatban - negyedik MK-aranyát gyűjtötte be.


Röplabda DRK férfi Magyar Kupa, döntő:
Pénzügyőr SE-Fino Kaposvár 3-0 (25, 19, 21)
-------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Kiss D., Dávis Cs. 12-12, Kovács Z. 11, illetve Baróti, Hernández 14-14


korábban, a 3. helyért:
Kecskeméti RC - GreenPlan-VRCK 3-2 (-20, 22, -18, 22, 13)


A döntő résztvevőit szinte teljes telt ház várta a sportcsarnokban, és a finálé a hosszúra nyúlt bronzmérkőzés ellenére is időben elkezdődött.

A legutóbbi négy kiírásban döntős Pénzügyőr lendületesen kezdett, de a kaposváriak is szép lassan felvették a mérkőzés ritmusát, és a januárban szerződtetett rutinos átló, Baróti Árpád pontjaival viszonylag gyorsan ledolgozták néhány pontos hátrányukat. A folytatásban mindkét csapat vezetett, a somogyiak méltó ellenfélnek bizonyultak és két játszmalabdát is kiharcoltak. Ezeket a PSE sikerrel hárította, majd Rása Alex blokkjával megszerezte a vezetést.

A második etap első felében mindkét feladó sokat foglalkoztatta centereit, ez pedig egy ideig a Finónak kedvezett. A pályafutása 12. kupagyőzelmére hajtó Jókay Zoltán edzette fővárosi alakulat kétpontos hátrány után Kiss Dániel és Kovács Zoltán pontjaival fordított, és bár a somogyiak még mínusz egyre is vissza tudtak zárkózni, fordítani időkérésük és cseréik ellenére sem sikerült, így alig több mint egyórányi játék után a Pénzügyőr közel került az újabb címvédéshez.

A harmadik felvonásban az elmúlt három kiírás győztese nem akarta sokáig húzni a mérkőzést, így az elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést. Kiss és a centerek mellett ekkor már Kovács Zoltán és Dávid Csanád is beszállt a pontszerzésbe, de a hajrához közeledve a PSE ki nem kényszerített hibáinak köszönhetően váratlanul kiegyenlített a Kaposvár. A címvédő ezt követően újra ritmust váltott, és ekkor kidolgozott hárompontos előnyét már nem adta le, így 91 perc után a győzelmet ünnepelhette.

A fővárosiakat edző Jókay Zoltán pályafutása 12. MK-diadalát ünnepelhette, az 55 éves tréner a Vasas női csapatával nyolcszor nyerte meg a trófeát.

Egymás után négy Magyar Kupát ezt megelőzően a Honvédnak (1965-68), a Csepelnek (1969-72 és 1978-82), a Tungsramnak (1984-87), valamint a mostani vesztes Kaposvárnak (1997-2000, illetve 2006 és 2013 között nyolcszor) sikerült nyernie.
(MTI)

Galériánk

Férfi röplabda Magyar Kupa - A Pénzügyőr sorozatban negyedszer diadalmaskodott Férfi röplabda Magyar Kupa - A Pénzügyőr sorozatban negyedszer diadalmaskodott Férfi röplabda Magyar Kupa - A Pénzügyőr sorozatban negyedszer diadalmaskodott
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!