Férfi röplabda Magyar Kupa - Előnyben a Kaposvár, bravúrral négy között a Kazincbarcika

Sport, 2024.01.10

A bajnoki címvédő Kaposvár szerzett előnyt a férfi röplabda Magyar Kupa legnagyobb érdeklődéssel várt negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén, miután idegenben 3-1-re legyőzte a MÁV Előrét.

A legutóbbi bajnoki finálé két résztvevője most találkozott először a jelenlegi idényben, és bár a székesfehérváriak a második szettet megnyerték, a somogyiak a hétfő óta friss apuka, korábbi válogatott, a találkozón 25 pontig jutó Baróti Árpád vezérletével előnnyel készülhetnek a jövő szerdai kaposvári visszavágóra.

Eközben két párharcban már a második mérkőzést is lejátszották a csapatok: a DEAC a hazai pályán aratott 3-0-s sikerével közel került ahhoz, hogy története során először bejusson a legjobb négybe a kupában, de a Kazincbarcika hazai pályán előbb ugyanilyen különbséggel győzött, majd az aranyjátszmát is megnyerte 15-12-re, így készülhet a Pénzügyőr elleni elődöntőre.

A címvédő, elmúlt négy kiírásban nyertes fővárosi együttes ugyanis az első meccshez hasonlóan a visszavágón is magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a TFSE csapatát, így ugyancsak elődöntős.

A negyedik párharcban a Kecskemét hazai környezetben szerzett 3-1-es előnyt a Szegeddel szemben, itt a Tisza-parti visszavágó jövő kedden lesz. A továbbjutó a Kaposvárral vagy a MÁV Előrével találkozik.

A sorozat döntőjét és bronzmeccsét március 10-én rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!