Férfi röplabda Magyar Kupa - Előnyben a Kazincbarcika az elődöntőben

Sport, 2024.01.24

A Kazincbarcika hazai pályán 3-0-ra legyőzte a címvédő Pénzügyőrt a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének szerdai első felvonásán.

A párharc visszavágója jövő szerdán lesz Budapesten.


Férfi Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
GreenPlan-VRCK - Pénzügyőr SE 3-0 (21, 19, 22)
-----------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Jirasek, Bibók 14-14, illetve Kovács Z. 10


A két együttes szezonbeli mindkét meccsét a Kazincbarcika nyerte: októberben a fővárosban 3-2-re, vasárnap Borsodban 3-0-ra győztek Toronyai Miklós tanítványai, akik ezúttal is esélyesként várták az összecsapást.

Jókay Zoltán budapesti csapata - amely megnyerte az elmúlt négy MK-kiírást - még a téli szünet előtt elveszítette válogatott feladóját, Keen Cameront, így még az idény elejéhez képest is rutintalanabb és fiatalabb összeállításban készült az elődöntőre.

A szerdai találkozó első szettje sokáig szoros volt, de 13-13 után a hazaiak Bibók Balázs vezérletével ritmust váltottak, négy ponttal elhúztak, és ezt az előnyt már nem is engedték ki a kezükből.

A második játszmában 0-4-gyel kezdtek a hazaiak, de 13-6-nál már tekintélyes különbséggel vezettek. A PSE a hajrá előtt ugyan mínusz háromig visszazárkózott, ennél közelebb nem tudott kerülni, így a barcikaiak megduplázták előnyüket.

A harmadik felvonásban a korábbinál több hiba jellemezte a VRCK játékát, így a Pénzügyőr még 15-13-nál is vezetett. Ezt követően aztán fordított a Vegyész, amely 80 perc alatt lezárta az összecsapást, és magabiztos előnnyel várhatja a budapesti visszavágót.

Az első mérkőzés legjobbja az egyaránt 14-14 pontos Bibók és a cseh Jan Jirasek volt, a vendégektől Kovács Zoltán 10 pontig jutott.

A sorozat éremcsatáit március 10-én rendezik.


Később:
Kecskeméti RC-Fino Kaposvár 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!