Férfi röplabda Magyar Kupa - Kaposvári előny az elődöntőben

Sport, 2023.02.08

A Kaposvár szerzett előnyt a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjében, miután a szerdai első mérkőzésen 3-0-ra legyőzte odahaza a Kazincbarcikát.

A párharc visszavágóját jövő szerdán rendezik Kazincbarcikán. A másik ágon a címvédő Pénzügyőr az idegenben aratott 3-2-es sikerével várja a Kecskemét elleni szerdai visszavágót.


Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár - GreenPlan-VRCK 3-0 (16, 23, 19)
------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Baróti 17, Quevedo Hernández 14, illetve Reffatti 11

később, visszavágó:
Pénzügyőr SE-Kecskeméti RC 20.00


A két együttes eltérő előjelekkel várhatta a nagy presztízsű kupaelődöntőt: a legutóbbi kiírásban ezüstérmes VRCK a bajnokságban a felsőházban szerepelhet és legutóbbi 11 tétmeccséből mindössze egyszer kapott ki. Ezzel szemben a tavaly bronzérmes Kaposvár csak az Extraliga alsóházában játszik, és bár ott eddig kettőből kétszer győzött, előtte sorozatban három bajnoki vereséget számlált.

A két együttes szezonbeli bajnoki mérkőzésein mindkétszer 3-0-ra nyert a hazai csapat, de a legutóbbi találkozójuk óta a somogyiak új cseh válogatott feladóval és a magyar válogatott átlóval, Baróti Árpáddal erősítettek, ráadásul nem a megszokott csarnokukban, a Kaposvár Arénában, hanem a jóval alacsonyabb belmagasságú Városi Sportcsarnokban fogadták a borsodiakat.

A találkozó az első szettben rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott: a Baróti vezette Kaposvár minden játékelemben riválisa fölé nőtt és könnyedén szerezte meg a vezetést. A második felvonásra feljavult a VRCK játéka, Toronyai Miklós együttese pedig sokáig vezetett. A hazaiak a játékrész derekán utolérték riválisukat és fordítottak, és mivel Baróti mellett a kubai Hermes Quevedo Hernández is jól teljesített, megduplázták előnyüket.

A harmadik játszma is szoros küzdelmet hozott, az elején sok hiba, később inkább a jó megoldások jellemezték mindkét együttes játékát. A szett derekán, 14-14 után Baróti, valamint a másik kubai idegenlégiós, Tomas Lescay pontjaival meglépett a Kaposvár, amely ezt követően már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és 75 perc alatt lezárta az összecsapást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!